Nejste přihlášen/a.
Pokaždé když upeču perník podle klasického receptu je suchý. Máte někdo nějakou radu jak ho vylepšit?
Dobrý den, můj perník je rychlý, vláčný, pokaždé se po něm jen zapráší. V míse smíchám 1 l hladké mouky, 1/2 l práškového cukru /dávám trochu míň, aby to nebylo příliš sladké/, 2 - 3 lžíce kakaa, 1/2 l mléka, 1 "hořčicovou" skleničku vody a oleje /napůl/, 1 prášek do pečiva, 1 prášek do perníku. Péci pozvolna /asi na 180/. Vychladlý prokrojím, pomažu pikantní marmeládou. Navrch polevu z 1 čokolády na vaření a kousku másla. Pak celý povrch posypat hustě kokosem. A JE TO! Jaga.
Hehe,taký si neví rady.Zdravím holubičky babajaga-(fůj škaredé jméno)Lidka.Nějak se my po vás zastesklo.
doplněno 08.06.11 11:39:Moje bábi to prořízne a potře marmeládou a dozdobí šlehajdou.
Čibuku, zdravím vás i Majdalenku. Já kolegyni říkám Jaguška. Každý i každá občas zatápe. Ale od toho máme právě poradnu a tam se toho člověk dozví. Vždycky je co se učit. A jinak máme i vnitřní poštu, pokud chceme třeba jít jen na pokec. :D A jaký nick má Majdalenka, pokud to není tajné? U nás spustil pěkný slejvák. Jo Medard snad nesplní 40 dní kapající kápě.
doplněno 08.06.11 20:37:At si to každý přebere jak chce. Já ho házím tam, kde se píše o fajnovém jídle - jako že se mlsně olizuje. Třeba když jsem si dala na talíř čerstvý chlebík z naší dobré pekárny, bohužel namazaný německým nebo polským máslem a k tomu krásně uležený Romadůr. Jenom to pivčo mi chybělo. A je fakt, že se někdo třeba může mlsně olizovat i bez fajnového jídla.
Majdalena -ale ono nám to z jednoho počítače nějak nejde.Ted nevím,která holubička z vás ,ale poradila ,abych počítač pro ní také koupil.A ted již vím, že funguje vnitřní pošta a již budu hodný.S jaguškou jsem již také hovořil,tedy psal. Jo a co znamená tento smajlík?Doufám nic sprostého,jinak se omlouvám.
Zkuste používat koření přímo do perníku, dá se koupit už hotová směska. Jestli ho tak jako my děláte dost vysoký (ne na plech, ale např. do dotové formy), zkuste ho rozříznout a slepit marmeládou.
doplněno 06.06.11 18:15:Náš recept: 400g polohrubé mouky, 250g cukru, 250ml mléka, 100ml oleje,1 vejce, troška rumu, lžička kakaa + kypřící prášek do perníku. Mžu přihodit i mandle nebo rozinky, postrouhat nebo pokapat čokoládou Suchý mi nepřijde
Manželka radi, zkuste to takhle::
40dkg mouky, 15-20dkg cukru, prášek do perníku, asi 2lžíce kakaa, 1 vejce, mléko, 2lžíce oleje. Promíchat a nalejt na plech. péct na 180°C, cca 20min.
doplněno 10.06.11 12:10:No a pokud to není receptem, tak bych zkusil péci kratší dobu, při vyšší teplotě, aby se těsto nestihlo tolik vysušit. Opatrně jen, aby bylo potom propečené dovntř. Metoda pokus-omyl.
MANŽEL MÁ RÁD MŮJ PERNÍK,JE KRÁSNĚ VLÁČNÝ A STRAŠNĚ RYCHLÝ.SHODOU NÁHOD JSEM HO PEKLA VE ČTVRTEK VEČER A V PÁTEK ODPOLEDNE NEBYLO NIC KE KÁVĚ!TAKŽE-KOUPÍM KRABICI PERNÍK OD VITANY.MÍSTO VODY DÁVÁM 300ML.KEFÍRU,A DO TĚSTA ZAMÍCHÁM 1 JABLKOVOU PŘESNÍDÁVKU.A JE KRÁSNĚ VLÁČNEJ A NEPRÁČÍ SE OD HUBY...
Opsano z hrnickove kucharky-Plneny pernik-3hrnky hl.mouky,1 piskoveho cukru,1 mleka,1 vejce,1lzice medu,2lzice masla,2 lzice kakaa,1 balicek prasku do perniku.Promichame testo a nalijeme polovinu,potreme marmeladou a navrch zbytek testa rozetreme.Jinak delam pernik se strouhanymi jablky.-2 hrnky pol.mouky,1 a ctvrt hrnku cukru,4jablka nastrouhane,1 a pul prasku do peciva,2 vejce,2lz.kakaa,10lz.oleje,hrnek mleka,4lz.rumu-nemusi byt,Hotovy polevam kakaovou polevou a sypu kokosem.Take z hrnickove kucharky,pod nazvem jablkove rezy,ale je to vlastne pernik.Pecu tak na 175-180 stupnu cca 40minut.
doplněno 12.06.11 23:03:Jeste tento,take zhrnickove,je lehky,dobry.3 hrnky polohr.mouky,2 cukru,2 a pul mleka,trictvrte hrnku oleje,2 vejce,2 lzice kakaa,2 balicky kakaoveho pudinku,1 balicek prasku do perniku.postup je snad jasny,jen pudink si rozmicham nejdrive v mlece.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.