Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
pekla jsem ted nejake susenky a zbylo mi dost bilku a tak me napadlo jeslti by nebylo mozne je zamrazit. Mate s tim nekdo zkusenost? A pokud to jde a pak se rozmrazi, jak "vypadaji" daji se normalne pouzit?
Dekuji
Sama jsem to nezkoušela, ale určitě jsem o tom už četla. Dokonce i to, že se po rozmražení dají ušlehat na sníh. Já jsem je vždycky - hlavně po vánočním pečení zužitkovala. Třeba jsem je přidala do smažených vajec a nebo i do volských vok, nebo do sekané, nádivky, na obalování. Nakonec se dají i uvařit v páře a přidat do nějaké pomazánky. Ještě zkusím najít, že jdou skutečně zmrazit.
doplněno 17.05.11 13:04:Zmrazování potravin zdaleka není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Na začátek je třeba říci, co je a co není vhodné k uložení v mrazničce: obecně je ke zmrazení vhodné maso, drůbež, divočina, ryby, zelenina, byliny, syrové ovoce, mléčné výrobky, pečivo, hotová jídla, vaječný žloutek a bílek, nevhodné je pak zmrazovat např. hroznové víno, salát, ředkve, kyselou smetanu, majonézu, celá vejce, cibuli, celá jablka a hrušky.
doplněno 17.05.11 13:06:Zapomněla jsem doplnit zdroj: zijemenaplno.cz/...
Pokud potřebuji žloudek tak bílek dám do malé sklenice a mrazím, až mám další tak ho k tomu zmrazenému přidám pouze dělám na sklenici čárky abych věděla kolik bílků tam je. Když je sklenice plná vezu mamince co peče a z takto zamrazených bílků dělá a sníh na laskonky, kokosky bez problémů. Čárky dělám jen orientačně jelikož mamka si stejně bílky odvažuje.
Ano, ano, ano! Dávám si je do skleničky od marmelády a přidávám k nim další a další. Přesně tak, jak to popsala -pardon už nevím kdo. Dají se jednoduše rozmrazit. Já pak třeba skleničku ponořím do horké vody, a sleji co se rozteče a zbytek dám zase klidně zpátky do mrazáku. Můžete z nich ušlehat sníh, nebo je použít podle vlastní potřeby, jako čerstvé. Dělám to tak tak už dvacet let, jsem stále živá a nejsem nijak nemocná. Takže žádný strach! Ahóój.
Tak ot ze bych po nich onemocnela to jsme se nebala Spis mi slo jestli jsou pak pouzite treba na naslehani No ja jsem to zkusila tak, ze jsme je po jednom rozlila do plastovych kelimku a az zamrznou tak je vyklepnu a dam do sacku a pak si je budu moc brat po jednom - tak uvidime, jak se to osvedci
Jeste jendou vsem moc dekuji.
Dobrý den, teď jste mne inspirovala k bezva nápadu. Pokud bych někdy měla přebytečné bílky, dám je do plastových obalů od vajíček a budou pěkně úhledně uložené. Já si takhle dělám porce domací tvarohové zmrzlinky - nejlevnější tvaroh + 100 g tuku s máslovou chutí (nebo másla) + 100 g cukru + 2 lžíce rybízové marmelády. Na dno mističky obalu od vajec dám lžičku višňového džemu na to tvarohový ušlehaný krém a navrch čokoládu, rozpuštěnou s kouskem másla. Mám ráda "Míšu", ale 14,- za to nedám a marmelády mám domácí. Třeba to zas bude inspirace pro někoho jiného. Hezký den přeje patronka
Přesně to jsem chtěla včera napsat, Patronko. Jen jsem bádala, kde vezmu ty malé plastové kelímky, od jogurtů jsou velké. A vy jste na to přišla. Toho domácího Míšu, určitě vyzkouším, také ho mám nejraději a také se mi to zdá dost drahé. A není nad vlastní výrobek, alespoň víme, co v tom opravdu je. Děkuji. Suzymon.
Dekuji moc za odpovedi.
Ja take z toho vetsinou pecu bilkovy chlebicek, ale ted mame doma sladkeho azaz (oslavy narozenin a svatku) takze budeme mit nekolikery susenky, dort... takze sladke uz nemohu ani videt a bojim se, zeb y se to nesnedlo a tak prave premyslim co s tim. Tak je asi zkusim zamrazit
Mohu se jeste zeptat a to to davate do mrazaku v bezne sklnici ja bych se bala, ze praskne ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.