Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Pečené štavnaté kuře

Od: hanicka* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den moudré hlavičky. Chtěla bych Vás poprosit o radu, jak docílím štavnatého pečeného kuřete, aby nebylo vysušené? Zda se peče v pekáčku s výkem, nebo bez víka? Případně zda se to nějak kombinuje? Předem děkuji za všechny Vaše rady

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

cocinkamichalka*

5x

Haničko, dnes už existují pytlíky na pečení kuřete. hafyso.cz/...

Nebo můžete koupit sáček i s kořenící směsí (myslím Maggi nápady?), to mám vyzkoušeno a to kuře je opravdu super.

moje babicka pouzivala klasickou injekci z lekarny, a olej.
lidus*

Ty pečící sáčky jsou k nezaplacení i vepřové maso je z nich vynikající.

 

eulalie*

2x

No já peču obvykle kuře v remosce, a je štavnaté. Akorát ho tam musím rozporcovat. A pokud bych pekla v troubě, tak nejprve bych měla zapékací misku přikrytou víkem, často bych maso polévala výpekem. A ke konci pečení bych víko oddělala, aby se na kuřeti udělala hezká připečená kůrčička. Abych pravdu řekla, mně se snad nikdy nestalo, že by kuře bylo vysušené. Jo a peču při menší teplotě, maximálně tak 180 stupňů Celsiových v troubě (v remosce se to nějak nedá regulovat).

hanicka*

děkuji za rady, jdu na to

 

cyril*

1x

Hlavním přepokladem úspěchu v tomto směru je výběr suroviny a jako druhotný je způsob zpracování. Kuře vyndané po 2 letech z mrazáku můžete péci jak je libo a výsledný efekt bude naprosto neporovnatelný s upečeným kuřetem, které ještě včera žilo a bylo krmeno odpovídajícím způsobem.

 

angelika*

1x

Odporúčam vrecká na pečenie. V Makre ich kupujem asi za 30 korún, tie od Maggi sú predražené. Kura vo vreckách je fantastické. Ja osobne už inak nerobím

 

marenka*

0x

Kuře, kachnu, krůtí stehna, peču stejně. Tenhle recept mám asi rok a už ho používá i máma s babičkou. Drůbež osolím, pokmínuji, dám do pekáčku s víkem. (já používám skleněné Simax). Peču tak 3 - 4 hodiny, jen na 150 stupňů, nepodlévám vůbec ničím a neotevírám. Pak vypnu troubu, sundám víko a nechám půl hodiny v troubě dojít. Naprostá lahůdka. Ještě se chystám na vepřové, které je prý výborné takhle péct celou noc na 80 - 100 st.

 

krkovicka*

0x
Peču hřbetem dolů,když je celé,přikryté,podlévám,ke konci odkryji na kurčičku,dám máslo(až nakonec!) vypnu troubu a nechám dojít. Teď z jiného soudku:Slyšeli jste někdo o KUŘETI NA SOLI? Prý je výborný.Znamý ho běžně dělá.Jen já mám furt strach,že budu bez oběda.Dáte kuře na pekáč a zasypete 1kg soli,nic víc,pečete otevřené 50min na 180C
barbakan*

Kuře na soli se dělá obráceným postupem než to píšeš.Na pekáč se vysype sůl a na ni se teprve pokládá kuře a můžu říct,že výsledek je výborný. Doporučuji.

Potvrzuji - vlastní zkušenost. Na pekáč se vysype kilo soli, na to se položí kuře (nezapomenout nahoře posolit) a peče se.

krkovicka*
Tak ještě že to znáte takže nic nechutovýho to není?

Ne, je to v pohodě - kuře má potom takovou křupavou kůžičku, jako grilované.

borax*

Ano není špatné, ale protože k tomu není žádná štáva, už to nedělám...

 


0x

Já ho peču v celku na cca 180°C. Hodně kořením a podleji na začátku, a pak až tak za cca 20 minut. Poté přelévám kuře každých cca 10-15 minut až do konce pečení. Dávám ho normálně na plech, nepřekrývám. Vždy má křupavou štavnatou kůrku a moc dobré nevysušené maso. Takto to znám od maminky a ta od své mámy. Lepší kuře než od nich jsem nejedla. Pro mne je důležité to koření (koření na kuře + sůl + pepř + kari + tymián + muškátový oříšek + tekuté koření + další koření podle chuti).

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]