Nejste přihlášen/a.
Dobrý den moudré hlavičky. Chtěla bych Vás poprosit o radu, jak docílím štavnatého pečeného kuřete, aby nebylo vysušené? Zda se peče v pekáčku s výkem, nebo bez víka? Případně zda se to nějak kombinuje? Předem děkuji za všechny Vaše rady
Haničko, dnes už existují pytlíky na pečení kuřete. hafyso.cz/...
Nebo můžete koupit sáček i s kořenící směsí (myslím Maggi nápady?), to mám vyzkoušeno a to kuře je opravdu super.
No já peču obvykle kuře v remosce, a je štavnaté. Akorát ho tam musím rozporcovat. A pokud bych pekla v troubě, tak nejprve bych měla zapékací misku přikrytou víkem, často bych maso polévala výpekem. A ke konci pečení bych víko oddělala, aby se na kuřeti udělala hezká připečená kůrčička. Abych pravdu řekla, mně se snad nikdy nestalo, že by kuře bylo vysušené. Jo a peču při menší teplotě, maximálně tak 180 stupňů Celsiových v troubě (v remosce se to nějak nedá regulovat).
Kuře, kachnu, krůtí stehna, peču stejně. Tenhle recept mám asi rok a už ho používá i máma s babičkou. Drůbež osolím, pokmínuji, dám do pekáčku s víkem. (já používám skleněné Simax). Peču tak 3 - 4 hodiny, jen na 150 stupňů, nepodlévám vůbec ničím a neotevírám. Pak vypnu troubu, sundám víko a nechám půl hodiny v troubě dojít. Naprostá lahůdka. Ještě se chystám na vepřové, které je prý výborné takhle péct celou noc na 80 - 100 st.
Kuře na soli se dělá obráceným postupem než to píšeš.Na pekáč se vysype sůl a na ni se teprve pokládá kuře a můžu říct,že výsledek je výborný. Doporučuji.
Potvrzuji - vlastní zkušenost. Na pekáč se vysype kilo soli, na to se položí kuře (nezapomenout nahoře posolit) a peče se.
Já ho peču v celku na cca 180°C. Hodně kořením a podleji na začátku, a pak až tak za cca 20 minut. Poté přelévám kuře každých cca 10-15 minut až do konce pečení. Dávám ho normálně na plech, nepřekrývám. Vždy má křupavou štavnatou kůrku a moc dobré nevysušené maso. Takto to znám od maminky a ta od své mámy. Lepší kuře než od nich jsem nejedla. Pro mne je důležité to koření (koření na kuře + sůl + pepř + kari + tymián + muškátový oříšek + tekuté koření + další koření podle chuti).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.