Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl jsem udělat radost a upekl jsem tvarohovou buchtu,postupoval jsem podle receptu.V troubě na plechu byla krásně vystouplá a jakmile jsem ji vytáhl ven z trouby,tak klesla a je z toho placka.Nevíte proč?Vše jsem měl našlehané i sníh tuhý.Děkuji dámám předem za odpověd´
Pravděpodobně to bude úkaz, kterému se říká " zdrcla se". Ten může nastat, když při vytahování z trouby uděláte prudší pohyb, ale stává se to zejména u kynutých těst. Můžete prosím vložit i celý předpis vč.postupu? Patronka
Patronko dělal jsem to podle tohodle receptu:
7 vajec,1kg tvarohu,1 hrnek cukru moučka,1 lžíce krupice,1 lžíce škrobové moučky,1 vanil.cukr
Postup:Tvaroh důkladně rozmixujte.Z bílků s jednou lžíci cukru ušlehejte tuhý sníh.Zbytek cukruutřete se žloutky a směs zapracujte dotvarohu.Přidejte škrobovou moučku,krupici a van.cukr.Sníh opatrně smíchejte s tvarohovou směsí a vylijte na plech vyložený pečícím papírem.Dejte péct do vyhřáté trouby 40 minut.
Jinak chut´ově je dobrá a sním jí sám,ale původně jsem ji chtěl odnest manželce do nemocnice.Recept jsem vyčetl v časopise.
doplněno 24.03.11 20:11:Placka nemá být.A kdybych ji nevyndal z trouby,tak by se spálila.Jak jsem to měl udělat aby to nebyl pro buchtu šok.
Dobrý večer, poměr jednotlivých surovin je hodně netypický - moc vajec a tvarohu, málo "plniva". Hledám ve svých soukromých předpisech a mám tu obdobu, jen s jiným poměrem : Tvarohový koláč : 2 balíčky tvarohu (500g), 2 celá vejce, 150 g cukru + vanilkový cukr, 1/16 másla, 2 lžíce dětské krupičky, 1/2 prášku do pečiva, citronová kůra. Vše se dohromady utře, rozprostře na pečicí papír a upeče. Teplotu bych volila 180°C, hotové zkouším špejlí - musí být suchá. Tady to jistí pečicí prášek, u Vaší buchty musíte spoléhat na sníh z bílků - to je jako s piškotem, ten taky může při prudším pohybu a prudké změně teploty klesnout. Tady je další : Tvarožník : 500g tučného tvarohu + 150g dětské krupičky + 4 žloutky + 150g másla + 200g cukru + sníh ze 4 bílků + trošku mléka. Pokračování stejné. Já bych na Vašem místě teď všechno přepsala do tabulky třeba v Excelu, porovnala množství jednotlivých surovin a udělala takový střed. Koláč je nejjednodušší, tvarožník je předpis od manželky Karla Lopraise, údajně jeho oblíbený. Ještě jedna otázka - máte plynovou, nebo elektrickou troubu. V plynové bych to ani nezkoušela. Patronka
Moc děkuji,recepty předám manželce.Máme elektrickou troubu(horkovzdušnou).
Dnes jsem se nudil,četl časopisy a tam byl recept,jinak nepeču,dnes to bylo poprvé.Celkem mě to bavilo do doby než se mě to nepovedlo
Až se vaše manželka uzdraví a dostanete chut na něco dobrého, dejte mi vědět do vnitřní pošty. Můžu poslat ještě pár moc dobrých a vyzkoušených předpisů. Dobrou noc. Patronka
Amores, řekla bych, že to bude tím tepelným šokem, dokonce se prý musí dávat pozor i na to, aby se nebouchlo prudčeji dvířky, když během pečení buchtu kontrolujete
Ale k těm receptům z časopisů - bohužel musím říci, že se mi nikdy nic nepovedlo, i když to na obrázku vypadalo úžasně. Po několika pokusech se držím spíš osvědčených receptů než těch s krásnými obrázky. Několikrát jsem se v časopisech setkala i s tím, že mezi surovinami třeba nebyla uvedena vejce a dál v popisu práce se pravilo, že ušleháme zbylá vejce, aniž by předtím o nich byla řeč...
Myslím si, že jste fakt borec, pustit se do pečení Škoda že se to zrovna napoprvé nepovedlo, ale nevzdávejte to. Každému se někdy něco nepovede a příště to půjde. Sama si vzpomínám, jak jsem jednou pekla štrůdl, měla jsem na pracovní ploše rozválené tři a když jsem je pokladla jablky a posypala cukrem, skořicí, ořechy a rozinkami v rumu, zjistila jsem, že je prostě neodlepím od podložky :D Nakonec jsem to shrabala rukama jako pařáty a spláchla do záchodu.
Kdyby se to stalo mně, tipovala bych na tepelný šok - vyndání z trouby rovnou ven. Nebo také peču tvarohovou buchtu, která se při pečení nafoukne tím, jak plyny pracují, ale když přestane působit teplo, tak se chemie zastaví a čepice z těsta opět sedne na tvaroh a tak je to v pořádku. Důležité je, o jakou buchtu jde a jestli výsledkem placka být nemá
amores, někdy to tak dopadne, že se zdrcne a spadne. Pokud ji vyndáváte z trouby okamžitě, skutečně zažije teplotní šok. Dělám to tak, že troubu vypnu , otevřu a na chvíli tam bábovku ještě nechám. A za chvíli ji pomaličku opatrně zlehounka postavím na linku. Nesmíte se s ní o nic tuknout. Zase ji nechám chvíli ve formě a až pak ji vyklopím. Karina
Děkuji všem,já jsem ji snědl večer a na snídani.Chtěl jsem zamést stopy
Manželka je zlatá,ta by buchtu pochválila i když byla nepovedená, jen pro mě by to už nebyla taková radost a co potom ty dvě ženské co s ní leží na pokoji.Měly by se o čem bavit a byl bych jen pro smích.Už aby byla doma a já zas v práci.Pěkný den
Patronko určitě se ozvu
Dobrý den, podle mě jste na ní buď otevíral dvířka trouby běhěm pečení a nebo když jste jí vyndaval z trouby, tak jste s ní trochu bouchnul. Musí se opatrně, jinak se srazí a je z toho placka. Když peču dorty, tak už vím, jak dlouho cca trvá pečení a pak troubu vypnu, otevřu dveře a nechám uvnitř a pak až za chvíli vyndám na prkýnko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.