Nejste přihlášen/a.
Dorý den dnes jsem dělala omáčku a všimla jsem si,že se mi maso v té omáčce menšilo máte nějakou radu co udělat aby maso ůstalo stejné jako po vložení do omáčky děkuji
Pokud dáváte do hotové omáčky syrové maso, tak to je špatně. Do některých omáček se dává maso předem uvařené ( vkládá se do vroucí vody) - koprová, rajská, okurková, houbová, do některých pečené - svíčková. Tam, kde je maso součástí omáčky - guláš, na smetaně, na paprice, na kmíně se maso nejprve zprudka opeče aby se zatáhlo a pak se teprve podlévá. Jediný předpis, kde používám syrové maso jsou kotlety na šlehačce, pečené v troubě. Oproti syrovému, je tepelně upravené maso vždy menší a hlavně i méně váží. S tím počítaji normy pro restaurace - při 100g porci nemáte 100g vařeného masa, ale jen cca 80g.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.