Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Scvrknutí masa při vaření

Od: macek* odpovědí: 4 změna:

Dorý den dnes jsem dělala omáčku a všimla jsem si,že se mi maso v té omáčce menšilo máte nějakou radu co udělat aby maso ůstalo stejné jako po vložení do omáčky děkuji

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

rada neexistuje. je to naprosto normální jev. maso obsahuje vodu a ta se tepelnou úpravou odpařuje nebo "odcestuje" do omáčky. proto logicky maso ubyde, cca 30%. podle způsobu přípravy a druhu masa...

 

1jara*

2x

Maso orestujte na pánvi ze všech stran, aby se stáhlo.

 

patronka*

1x

Pokud dáváte do hotové omáčky syrové maso, tak to je špatně. Do některých omáček se dává maso předem uvařené ( vkládá se do vroucí vody) - koprová, rajská, okurková, houbová, do některých pečené - svíčková. Tam, kde je maso součástí omáčky - guláš, na smetaně, na paprice, na kmíně se maso nejprve zprudka opeče aby se zatáhlo a pak se teprve podlévá. Jediný předpis, kde používám syrové maso jsou kotlety na šlehačce, pečené v troubě. Oproti syrovému, je tepelně upravené maso vždy menší a hlavně i méně váží. S tím počítaji normy pro restaurace - při 100g porci nemáte 100g vařeného masa, ale jen cca 80g.

lorina*

Ano.je to tak,jak píše patronka

syrové maso 100 g = 80 g vařeného

= 65 g pečeného

Obojí je cca ,záleží na druhu masa.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]