Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Upéct koláč z hladké mouky místo polohrubé?

Od: makyna111 odpovědí: 10 změna:

dobry den,da se pouzit hladka mouka misto polohrube kdyz si chci upect kolac?

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

pb®

1x

Jednou jsem chtěla dělat koláč a zjistila, že nemám polohrubou mouku. Tak jsem smíchala hrubou a hladkou 1:1 a výsledek byl vynikající, ještě lepší, než jen z polohrubé. Od té doby jsem to několikrát záměrně zopakoval, i když už polohrubá byla.

 


0x

lepší bude najít jiný recept kde není polohrubá potřeba. Nebo smíchejte hladkou s hrubou 1:1.

doplněno 01.02.13 13:40:

vím co je polohrubá mouka a že to není smíchaná hladká s hrubou - to by v mlýnech asi nepotřebovali tolik sít, ačkoliv je tam podíl i těch nejjemnějších. Obecně se to tak to dá použít. Vyzkoušejte např pokud děláte palačinky z polohrubé. Nebude to ono, ale lepší než jen z jedné z nich. Jen z hladké by to bylo až moc křupavé, z hrubé zase moc gumové.

sebod*

clayman. Polohrubá mouka NEVZNIKNE smícháním hladké a hrubé mouky . Tím vznikne paskvil . Označení hladká, polohrubá a hrubá je dáno velikostí zrn! Takže v polohrubé mouce jsou zrna VĚTŠÍ jak v mouce hladké, ale MENŠÍ než v hrubé.

doplněno 01.02.13 11:11:

makyna. Záleží, jaký to je koláč. Někdy se dá péci jak z hladké, tak z polohrubé. Jindy to je na závadu.

makyna111

jjj dekuji nasla jsem ze se da udelat i babovka z hladke tak jdu na to potom pisnu jak to dopadlo...

myse*

jasně že se to dá...

obecně se říká, že čím řidší těsto tím hrubší mouka...

 

lidus*

0x

Na kynuté těsto používám vždy hladkou mouku,na piškotová těsta polohrubou. Když se náhodou stane, že na kynuté nemám dost hladké, přidám polohrubou a ještě se nestalo, že by to nebylo k jídlu. Piškotové těsto je z hladké mouky hutné a není to ono.

 


0x

To vubec nevadi,kolace se delaji jak z hladke,tak polohrube.Nedavno jsem mela recept s hladkou,ale dala polohrubou a byl vynikajici,dam vam recept:Kolac bez kynuti-50dkg hladke mouky,2lzice cukru,1 prasek do peciva,2 vejce,150ml.mleka na kvasek,kostka drozdi.,150ml oleje,spetka soli.Kvasek nechame vykynout,mouku smisime s praskem do peciva a ze vseho udelame testo.Necekame na kynuti,rovnou rozvalim na plech,vylozeny pecicim papirem ,dame napln a peceme.Ja jsem davala na jeden kolac, naplne ruzne,.Jablecne pyre,tvaroh a povidla.Navrch klasicka drobenka.Fakt byl strasne jedly.Jeste k te drobence,sice se dela z hrube,muze i z polohrube,ale ja delam i bezlepkove pecivo a tam je jen hladka mouka a take z ni drobenku musim udelat.

 

iz*

0x

S výjimkou knedlíků (hrubá) používám všude hladkou mouku (těsta jsou jemnější, víc nám chutnají).

 

hann

0x

V němeku jsme napřílad měli pouze mouku hladkou a na všechno kamarádka z maďarska říká že u nich je to taky tak. Od té doby používám jen hladkou.

 


0x

Já peču buchty či koláče jedině z hladké mouky ,,jsou lepší ..

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]