Nejste přihlášen/a.
Nezná někdo tato červená vejce, ktera maji v Malajsii na trzisti? Něco jsem o nich načetla na netu, ale jak se dělají? Vypadají jako červené, čire sklo!?
Pro mě záhada, ale třeba se tu s tím někdo setkal?
doplněno 04.01.11 00:10:ZMĚNA PUVODU!
Fotografie je opravdu z Číny, z Macaa!
Je několik způsobů jak je nabarvit. Bývají to různá barviva, nebo nějaké tabletky, které se rozpouštějí ve vodě, nebo v octu a barví červeně. Tableta se rozpustí a do připraveného roztoku se vloží uvařená vejce. Jedna tableta je asi na dvacet vajíček. Pak se používá také barvivo na textil. V Evropě se používá pro barvení potravinářské barvivo.
Barvit ty vajíčka na červeno je Čínskou tradicí. V Číně se barví na počest oslav prvního měsíce života dítěte. Dříve bývala vysoká úmrtnost dětí a když dítě přežilo první měsíc svého života, bylo to bráno za velký úspěch, který vyžadoval oslavu. Tato tradice tam přetrvává dodnes. Vajíčka se barví i dalšími veselými barvami, ale ta červená je asi nejtradičnější.
Malajsie není součástí Číny, ale je hodně ovlivněná její kulturou. Nevím jestli mají převzatý i význam zvyku z Číny oslavovat těmi vejci ty narozené děti, ale myslím, že ty způsoby toho barvení by mohly mít stejné.
Zimo, ale když se podívám na fotografii, tak mě nepřijdou jako barvená. Vidím tam spíš gel, či rosol. Já hledala recept, měla jsem dojem, že jsem ho viděla na Nově, ale spletla jsem se. To co jsem viděla byla černá vejce.
Doplnila jsem otázku, foto je z Číny! A byla to vejce, fotil to jeden pán proto, že na to nevěřícně hleděl. A totéž teď dělám i já!
Jsou barevná až do vnitřku a vypadají jako glycerinova!
Zimo, jistým způsobem máš pravdu, asi to tak bude, ale proč tahle vejce jsou taková sklovitá? Rozpláclá?
Já myslím, že to opravdu bude něco na ten způsob vajec černých?! černá vejce, jenž jsou nesprávně nazývána "shnilá" nebo "smradlavá" vejce. To take patří pro většinu cizinců do kategorie oněch podivných jídel. Samozřejmě, že se nejedná o shnilá vejce, ale vejce vlastně vařena, nikoli však obvyklým způsobem, ale pomalým chemickým procesem. Kachní vejce se obalí ve vápně, bahně a otrubách a nechají se asi 2 mesíce v tomto neprodyšném obalu uležet. Po uplynutí této doby jsou vajíčka hotová. Žloutek je temně černý, lehce do zelena a bílek by měl mít tuhou, průhlednou konzistenci zeleno-hnědé barvy. Černá vejce posypaná čerstvým posekaným zázvorem a česnekem a polita sójovou omáčkou jsou skutečně vynikající.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.