Nejste přihlášen/a.
Krásný večer všem. Budu dělat ovárek a hledala jsem na netu, jak dlouho nechat masíčko v papiňáku. To jsem našla, ale jsem zmatená. Vždycky jsem ho vařila tak, že na začátku jsem dala maso do studené vody, ale dnes jsem narazila i na pár receptů, kde to začíná vařící vodou. Co je lepší?
Moc děkuji za odpovědi.
marenko, tak jsem projela metodický pokyn jakéhosi učiliště přímo k zabijačce a o vařící vodě na ova nic nepíší. Jen výrobky jako jitrnice , tlačenka a pod. se vkládají do vařící. Takže na učilišti to dělají jako já - do studené .A zatím vždy chutnal. Ale myslím, že nic nezkazíte, když ho dáte do horké, alespoň se o trochu dřív dočkáte . Karina
Tak mám pocit, že perpetum mobile je na světě a že zákon o zachování energie dostal pěkně na frak!
Můj muž je řezník a na Vaši otázku mi řekl,že maso VŽDY do studené vody.Pokud prý dáte maso do horké,maso se zatáhne atak pěkně se neuvaří.
Díky moc všem, tak jsem to dala do vařící a uvidíme. Nu, myslím, že se to sní. Pejsci řádí a manža se tváří nenápadně.
doplněno 04.12.10 21:14:Karino, už mi nezbylo ohodnocení, tak příště.
Maruš , k tomu ovaru, hlavně jablka s křenem. Jéé já mám takovou chut, jdu vyluxovat lednici.
doplněno 04.12.10 21:25:A co takhle udělat kompromis a dávat ho do vlažné.:D
Křenu byla hromada, máme pěkně "protažené" čumce. :D Jak říkal táta, nejlepší lék na rýmu. A je po. Teď už teplý ovar chladíme studeným pivem.
A nevím, jestli to bylo masem, ale vařil se 50 minut (plec) a masíko bylo tužší uprostřed. Jindy ji vařím 40 min. Nechápu.
( kolínko bude až na Silvestra )
Milé dámy!
Ovar je také ta část prasátka, které se říká lalok. Je často k vidění také u našich papalášů...
Nejideálnější je, pokud se vaří společně s játry, slezinkou... protože do sebe natáhne vůni z těchto částí. Pokud budete dělat huspeninu (sulc), budete potřebovat hodnotnější vývar, potom maso dejte do studené vody. Jinak polévku vařenou pouze z hlavy či kolena, no to nechte tak pro instalatéra, který vám práci odflákl. To je polévka k ničemu. Jak píši nahoře, nejideálnější je, nakoupit si i droby a vařit všechno dohromady, jako při zabíjačce. Pokud si chcete pochutnat na vydatné polévce, je volba jasná, hovězí rourové kosti (2-3 s morkem), oháňka nebo žebro. Do studené vody a až začne vařit, stáhněte pěnu (je to sražená bílkovina a nedělá ve vývaru dobrý vizuální dojem). Samozřejmě zeleninu, cibuli i s čistou slupkou a pomaloučku polehoučku vaříme, klidně i 3 hodiny.
Je-li maso z mladého hovězího kusu, lze do papiňáku. Podávejte s křenem, chlebíkem, je to vynikající... Polévka počká
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.