Nejste přihlášen/a.
Dnes jsme měli na oběd pečenou kachnu. Manželovi se ale nezdá ta délka pečení, prý jí peču moc dlouho. Kachnu většinou peču v sáčku na pečení, ale dnes jsem jí pekla přikrytou alobalem, protože jsem sáčky zapoměla koupit. Ze začátku peču kačenu pomalu, ke konci pečení zvýším teplotu až na 200°C. Posledních 10-15 minut kačenu odkryji, aby byla dobrá kůrčička. Celková doba pečení trvá asi 3 hodiny. Ráda bych věděla, zda pečete kachnu také tak dlouho, nebo způsob zkrácení doby pečení. Pečete jí vcelku, nebo naporcovanou? Děkuji za odpovědi.
Já ještě déle. Chvilku, teprve někdy v létě, nebo na jaře (sklerotik) jsem vyzkoušela recept na pomalu pečenou kachnu. Už jí nedělám a nebudu dělat jinak, je to pochoutka. Vcelku jí večer osolím a dám do lednice uležet. Ráno okmínuji a dám jenom na 150 stupňů, na 4 hodiny péct. Nepodlévám, neotáčím, je zádama dolů. Peču jí ve skleněném pekáčku s víkem, přikrytou. Fakt výborná.
Dříve jsem ji pekla vcelku, ale již delší dobu ji porcuji a peču pod poklopem, tak 1,5 - 2 hodiny a pak odkryju, podlévám, otáčím podle potřeby. V půlce pečení přidávám ještě stehna kuřecí, nebo králičí, neb kachna je pro nás málo...oni pak chutnají, jako kacchna. Zjistila jsem, že záleží na kachně, někdy je propečená do měkka, dřív, někdy déle. Vždy si ji večer před pečením nasolím a dobře vetřu tu sůl s kmínem.
Kachnu i husu peču zakrytou plechem cca2,5- 3h, neporcuju jí ale obyčejně rozřežu na dvě půlky. V TV radili péct prsama dolů a až na kůrku otočit a odkrýt, příště to vyzkouším.
DOBRÝ DEN,TAK JÁ MÁM PŘÍSTUP K DOMÁCÍ DRŮBEŽI,A KACHNU PŘIPRAVUJI TAK,ŽE JI PŮL AŽ TŘIČTVTĚ HODINY VAŘÍM V OSOLENÉ VODĚ,CELOU POTÉ JI VYTÁHNU...POTŘU MÍRNĚ ČESNEKEM PAPRIKOU(DLE CHUTI A GUSTA),MÍRNĚ PODLEJI A V PEKÁČI PŘIKRYTOU JI PEČU NA 180ST.,POTÉ SEJMU VRCHNÍ KRYT PEKÁČE A POZVOLNA DOPÉKÁM KVŮLI KŮRČIČCE,NENÍ VAŘENÁ,JE KRÁSNĚ PROPEČENÁ A KŘUPAVÁ A NENÍ VYSUŠENÁ...RECEPÉT JE OSVĚDČENÝ ,MÁM JEJ OD SVÉ BABIČKY A SPOKOJENOST ZARUČENA...,
CELKOVÁ DOBA-HOD...
Jak s kachnou do pekáče? Tak jak běhá. Prsama dolů. To nás učili ve škole Ke konci potom otočit a udělat kůrčičku. Jinak jsem vždycky odřezal poslední část křídel (na těle zůstaly jen pahýly) a ty jsem dal do pekáče a až pak na ně položil kachnu. Nepřipekla se k pekáči. Do kachny narvat cibuli. A ty křídla byly potom vynikající. Ta doba odpovídá cca.těm 3 hodinám. Záleží na troubě. Chce to vyzkoušet. Kuře peču cca.1,5 hodiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.