Nejste přihlášen/a.
Ahoj holky,potřebuji poradit.Mám nový krém do dortu,který jsem ještě nikdy nedělala,je to-9 žloutků,100g čokolády na vaření,250g práškového cukru,1 balíček vanilkového cukru,250g masla,2 lžíce kakaa,to všechno se šlehá nad párou dokud směs nezhoustne.A můj problém je v tom,že nevím zda tento krém můžu použít i na dort,který budu potahovat s marcipánem,totižto s marcipánem zatím nemám zkušenosti.Zkuste mi prosím poradit,jestli ten krém můžu použít.Děkuji moc.
Ahoj, no určitě můžeš, pravda tenhle krém neznam, nikdy jsem ho nedělala, ale to je jedno. co se krému týče (kteréhokoliv) tak záleží jenom na tom, aby byl dost hustý, aby se na něj dal přilepit marcipán. takže dobrý odhad, at ho neuděláš tekutej, nebo jako beton, to by pak asi nefungovalo
Ještě nikdy mi dort netekl a že už jsem jich napekla.Promazaný dort pomažte tenkou vrstvou krému a nechte v lednici vychladit.A pak už jen potáhnout.Já dávám do krému máslo a heru stejným dílem a pěnu z vajec a cukru ušlehanou nad párou (až vychladne)
Nutno podotknout,že používám nepravý marcipán ze sušeného mléka a mám s ním ty nejlepší zkušenosti.Dorty dělám na zakázku už roky a bez problémů, tak se nebojte, jistě se to podaří. Nikdo učený z nebe nespadl a když nebude dílo úplně dokonalé, bude určite dortík tak dobrý, že vám jedlíci rádi odpustí.
Držím palečky!
PS : tady mám pár fotek innka.rajce.odnes.cz
doplněno 24.05.10 01:08:Omlouvám se to poslední slovo v adrese je : idnes NE odnes
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.