Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Nasládlá bramborová kaše

Od: marenka* odpovědí: 20 změna:

Prosííím o radu. Včera jsem si na dnešek připravila k obědu bramborovou kaši. Jenže při ochutnání jsem zjistila, že má nasládlou chut (špatný brambory). Dá se to něčím v hotové kaši ještě přebít? Moc děkuju, nechce se mi ji vyhazovat

 

 

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Zkuste ji narýpat na kousky, jako škubánky, a posypat mletým mákem a cukrem a polít trošku máslem. Ale jestli k tomu máte už maso, tak udělat novou z dobrých brambor. Ale já to tak dělám, když mám někdy nasl. brambory. Nasladko se to ztratí, ta chut. Je škoda to vyhodit.

marenka*

No vidíte to, díky .. Maso mám, my chodíme dost pozdě z práce, tak si vařím den předem, ale v mrazáku mám krokety

 

jabraka*

2x

My konzumujeme namrzlé brambory stále.Jo,prostě se to neuhlídalo.Udělají se bramborové knedlíky,škubánky,uhlířina a pomalu mizí.Vyhoďte 200 kg brambor!?

JABRAKA

marenka*

Tak to naprosto chápu. Mně bylo líto vyhodit i ty zbylé 2 kila. Uvařila jsem je ve slupce a pak slanina,cibule,pepř, hromada petrželky, uzené maso, zelí a to byl tak dobrý mišmaš

kytka*

Marenko, jsi šikulka, přeji pěkný den plný

papene*

Marenko a co ji použít jako lepidlo na tapety?:D

marenka*

No vidíš to, Pap. A mám byznys. Stoupnu si na Karlův most a budu řvát.. "kupte, kupte, zázračný Mářílep, na tapééty, na plakátýýý,

 

juvla*

1x

jo,jo brambory byly zmrzlé. Vyhodit.

 

vesnach*

0x

Prebila bych to tak, ze bych uvarila bramborovou kasu uplne novou z lepsich brambor a tu presladlou vyhodila. Myslim, ze by vas to financne urcite nezruinovalo

 

ar*

0x

Tak v tomhle jsem oravdu lajk, ale nasládlou chut mají přemrzlé brambory.

 

marenka*

Tušila jsem, že uslyším co jsem slyšet nechtěla Ale díky

Jj, jsou to přemrzlé brambory, ze supermarketu, nové byly zcela bez chuti, vodové, tak jsem si řekla že ještě koupím staré. Půlka másla v tý kaši mě mrzí nejvíc

cacab*

přisolit,připepřit, dočesnekovat nebo vmíchat osmařenou cibulku

kytka*

Marenko, pro podruhé nemusíš dávat máslo.Když jsme přestali mastit ,vymýšlela jsem různé triky.Brambory uvařené pěkně do měkka- rozmixuji mixerem, přiliji horké mléko, šlehám až je kašička opravdu hedvábná/mléka tolik,aby byla pěkně řidší a jemná./ Nepozná se ,že je bez omastku. Jinak já bych nasekala hodně pažitky ,nebo mladé cibulky a přisolila zamíchala a snad by se i dala sníst.Jo namrzlé brambory jsou prevít.

marenka*

Fakt? Tak to je rada k nezaplacení My nejsme tak chudí, že bysme neměli co jíst, ale když můžu někde ušetřit, tak to vítám. Už vůbec na jídle, vždyt to znáte. Koupí se pár základních věcí, kousek masa, trochu zeleniny a tisícovka je fuč. Po vyndání nákupu zjistím, že za 3 dny můžu jít nakupovat zase. Já jsem zvyklá od táty, že dával vždycky půlku másla a nikdy mě nenapadlo ho tam nedat. Tak super a mooooooooc děkuju

kytka*

Opravdu, nemastíme nic , je to jen o zvyku, vždy se dá dobře uvařit bez spousty tuku.Pokud vařím dávám trošku oliv. oleje. Hodně dělají také bylinky , posypat kaši pažitkou, nebo jarní cilukou nakrájenou nadrobno, najemno kapií ,ředkvičkami, je tolik možností... a chut je pokaždé jiná a výborná. Jen to chce opravdu načlehat ,ručně to tak člověk neudělá.Dobrou chut.

 

cyril*

0x

Možná by to přebila i rumová omáčka.

 

Zvlášt před požitím, a ani by to nemusela být omáčka. Ale zato hodně.

 

lidka*

0x

Mařenko, udělejte z bramborové kaše nastavovanou kaši. Ta bude chutnat i s uzeným a nebo uzeninou. Takže trochu krupek uvařit, utřít česnek, majoránku, trochu pepře a ono se to srovná. Navrch osmaženou cibulku a je. Také jsem ze zbytku bramborové kaše dělala na lívanečníku bramborové placičky. Přidala jsem nadrobno uzeninu, koření, vejce, strouhanku, něco zeleného - prostě co bylo doma. A jen se po nich vždycky zaprášilo. A jinak z namrzlých brambor bych udělala bramborové šišky sypané mákem nebo osmaženou strouhankou. Holt v té bramborové kaši ta sladkost nejvíc vynikne, ale zpracovat se určitě dají.

doplněno 28.04.10 09:01:Nastavovaná kaše
Ingredience

1kg brambor, 200 g malých krupek, lžíce másla, sůl, majoránka, 4 - 5 stroužků česneku, 50 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 lžíce oleje

Postup

Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme, přidáme máslo a rozštoucháme na kaši. Přidáme kroupy zvlášt uvařené v osolené vodě, majoránku, rozmačkaný česnek a dobře promícháme. Slaninu a cibuli pokrájíme na drobné kostičky, společně osmažíme na lžíci oleje a tímto polijeme na talíři porce kaše. Podáváme jako samostatný pokrm s kyselým okurkem, nebo jako přílohu k opečené klobáse či pečenému masu.

 

lui*

0x

Jen takovej tip, aby se to nemuselo vyhodit. Barevná kaše. Do kaše se přidá nakrájené vařené vajíčko, nakrájený na kostičky nějaký salám nebo jiná uzenina, nakrájená kys. okurka. promíchat a nikdo nic nepozná.

 

patronka*

0x

Staré brambory nikdy nevařit ve slupce ( obsahuje solanin ).Namrzlé brambory vařit s několika stroužky česneku.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]