Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak naložit vepřové na minutku?

Od: milenal odpovědí: 31 změna:

Dobrý den, prosím poradí mi někdo nebo pošle popis jak dobře naložit maso vepřové nebo kuřecí, abych jej po odležení mohla dělat na minutky? Děkuji MilenaL

 

 

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

sebod*

1x

Fantazii se meze nekladou... Naklepat, nasolit a naložit do oleje - to je základ. A v tom oleji můžou být bylinky, nebo namačkaný česnek a třeba grilovací koření. Nebo koupit hotovou směs na marinování... Na tom nemůžete nic zkazit

 

papene*

1x

Zkuste zde: poradte.cz/...

sebod*

Tohle je od Papene PROVOKACE! Za to by měli dávat doživotí

 

rob*

1x

anebo takto?

pt®

Ještě zde chybí Kytka s fotkou a Pavlovovy reflexy už nezvládnu. Vypadá to krásně, úplně cítím tu chut na jazyku. PT /stařenka/

rob*

Kytka určitě něco přidá, nebojte

počasí dnes vyhovuje takovéto akci, škoda že nemám nic naloženo

papene*

kytka někde psala, že grilování mít nemusí.

doplněno 25.03.10 13:59:

Slyším nakládání a hned myslím na grilování.

rob*

V grilovačku se to pouze zvrhlo, původně to bylo o nakládání masa

fidonet*

Myslím, že je to trestné, dávat takové fotky v pracovní dobu a přes týden Měly by se zobrazovat jen večer. Já to asi do zitřka nevydržím MNAM, už žena nakupuje masíčko ...

Jinak ohledně dotazu : Já nakládám do oleje, a někdy docela sprostě použiju přímo grilovací směs, jindy namíchám bylinky, koření, papriku, sul, česnek a nějaké lahůdky k tomu.

Někdo prý dává med, to jsem raději ještě nezkoušel.

sebod*

Fidonet. Medu se neboj. Já jím potírám i kachnu, když ji peču. Taky na žebra ho dávám. Ne na svoje , na vepřový

fidonet*

co to ale udělá? Pokud griluji pomalu a hodně v dýmu ( karciogenní šílenec - ale mńam ) , tak co ten med udělá? Nezčerná? Nezhořkne?

doplněno 25.03.10 11:18:

já se zas podíval na ty obrázky a mám slzy v očích, to nejde vydržet. Ještě, že ten monitor nevoní, jinak nevím jak by to dopadlo .. taková mńamka

sebod*

Med se musí namíchat do té směsi, kterou se maso potírá. Já to s medem umím. Každou chvíli ho mažu někomu kolem huby

rob*

Ano, ano, ano, a podlívat černým pivem - moc mňam a na prsa položit pár plátků slaniny a pak

doplněno 25.03.10 11:25:

tohle patří k té kačeně

sebod*

Komu na prsa?

rob*

tam by to taky šlo

fidonet*

mmnt? podlíváš grill pivem? To ti proteče mřižkou, ne?

rob*

už jsem doplnil že je to k té kačeně, ale pivo do marinády dávám taky

pavka76*

No možná jsu kopyto,ale mě se ten med na grilu připaluje,tak ho nepoužívám. Přidám svůj postup na krkovičku -olej,grilovací koření,česnek (dle chuti-ne moc) a rozmarýn. Na gril přihodit uzeny žebra a celer na kolečka. A pivečko

doplněno 25.03.10 11:23:

jo jak píše fidonet -zhořkne,zčerná.

rob*

jak říkate ...

fidonet*

pavka76 přesně toho se bojím. A protože to nedělám jako minutku, ale hezky pomalinku, tak z medu by mohl být takový černý tvrdý ořech. I když možná ne. Med prý chut´ zvýrazní, ale bojím se toho. Ctělo by to recept Jeden kousek zkusíme

papene*

doplněno 25.03.10 14:01:

obr.nic moc.Byla jsem líná to přepsat.Doporučuji si vzíti lupu od jabraky.

malvinka*

Plasticky a s příchutí bys nemohla vložit?

fidonet*

docela bych uvítak ikonku muž / žena , já už několikrat myslel, že je to mužský nick a ona to dáma

Přepisovat to je zbytečné, ale nešel by udělat výřez obrázku? Jen ten návod? Zkusím zas něco nové ...

papene*

fidonet

Zde je náprava.

Marinová vepřová žebírka

1kg vepř.žebírek 1 lžička vinného octa

100 ml kečupu 1 jemně nakrájená cibule (píší nastrouhaná, ale mně se zdá že je pak nahořklá)

100 ml oleje 4 stroužky česneku

4 lžíce medu chilli,sůl,

4 lžíce sojovky 1 lžička drceného pepře a 1 lžička drceného koriandru

1. Žebírka vložte do vroucí osolené vody a 15 min.vařte.Vyndejte a nechte vychladnout.Nakrájet na kousky a dáme do mísy.

2. V misce smíchejte kečup,70 ml oleje,med,sojovku,vinný ocet,cibul,prolisovaný česnek,pepř,koriandr,podle chuti chilli.V marinádě žebírka pořádně obalíme a necháme nejlépe do druhého dne v chladu rozležet.

3. Opečte zvolna z obou stran na grilu a potírejte zbylou marinádou.Podávejte s čím chcete, ale nezapomeňte na .

Dobrou chut

pavka76*

Taky se snažím pomalu,ale ty první kusy se nějak samy urychlujou S medem jsem dělal kuřecí křídla,takže žádná velká škoda. Štětináč je štětináč a o kravičce ani nemluvím.

papene*

Ten taky není špatný.

Papene - to je zločin tak hazardovat s mým zdravím. Je mi fakt špatně z hladu. Jdu do lednice. Mám tam moravské uzené.

doplněno 26.03.10 21:39:

labuznik.com/...

 

 


1x

Dobrý večer, já dělám masíčko jako řízek,naložím si to do marinády:

1 zakysaná smetana,2 - 3 vejce celé,sůl,pepř,3 - 4 stroužky česneku lisovaný,2 polévkové lžíce solamylu.

Vše zamíchat a do takto připravené marinády dám maso kýtu naklepanou,kuřecí neklepu,jen prsíčka rozkrojím,aby nebyly tak vysoké.Před smažení obalím pouze ve strouhance a to je dobrůtka...zdraví marcela

doplněno 27.03.10 17:29:

čím déle naložené tím lepší ),ale taky jsem to udělala za 2 hoďky a taky byly dobré )

doplněno 27.03.10 17:33:

nebo můžete dát kefír místo zakysané smetany asi 2dcl...

kytka*

teda Marcelo, na noc řízek,ach já miluju řízky, ještě,že ho namohu sníst, tolik hodin, ale potěšil mě aspoň pohled na něj. Musím je zítra udělat

marenka*

Tenhle receptík dělám moc ráda Jen místo zakysané smetany používám holandský bílý jogurt (hustý a dobrý).

kytka*

masíčko je pak jako dortkrásně hladí po jazyku.A nechte toho na noc:D

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]