Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zelenina ve vývaru?

Od: fanus* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

když vaříte vývar z masa nebo kostí se zeleninou je podle Vás lepší po uvaření zeleninu vytáhnout nebo nechat uležet vývar s ní.

Děkuji

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidka*

2x

Vývar je lepe vařit pouze s cibulí - já dávám ještě česnek. Pokud dáte i kořenovou zeleninu, není potřeba ji z vývaru (polévky) vyndávat v případě, když se polévka nesní a dojíte ji druhý den. Asi máte obavy, jestli vývar (polévka) se zeleninou nezkysne. Určitě ne druhý den. Když ji zchladíte - jak píše kytka a uložíte do lednice.

Já osobně dělám v předvečer pouze vývar s cibulí a česnekem. Nechám zchladit a uložím do lednice. Druhý den seberu tuk - vnoučata nemají ráda mastná oka na polévce. A teprve potom dám vařit zeleninu už nakrájenou (nastrouhanou) a nebo jsem si oblíbila mraženou od FF - žlutá autíčka. Potom už stačí krátce povařit a přidám vývar. Ochutím a přidám hodně zelené petrželky.

binka*

Vidíte, kolik lidí, tolik nápadů. Já vývar vařím i s kořenovou zeleninou, s cibulí, někdy i s česnekem, a samozřejmě celý pepř, sůl a do drůbežího vývaru ještě kostku slepičího bujónu od Knorru. Po uvaření přecedím, zpátky vrátím jen rozmačkanou zeleninu, aby mi to děti z polívky nevybíraly, a pokrájené masíčko, pokud ho dřív nesním . Co se nesní hned, šoupnu do lednice na druhý den nebo na večer. Nikdy polévka nezkysla. Ale to je spíš tím, že zavářku - jakoukoli - vařím zvlášt a dávám až do talíře. A navrch petrželku, to se rozumí.

papene*

Já přidávám libeček.Ten tomu dodá správnou chut.

binka*

na ten jsem zapomněla, buď libeček,nebo celerovou nat.Díky,Papene.

A propo, Papene, přečtěte si vnitřní poštu ...

papene*

jj už se stalo.Přečtěno.

Dobrá je i petrželová nat.

 

kytka*

1x

Já vařím vývar bez zeleniny jen s cibulí.

fanus*

cibuli dávám taky. a po uvaření ji tam necháte nebo dáte pryč? myslím samozřejmě pokud nesníte vývar hned, ale něco zůstane i na druhý den

kytka*

Přecedím a vyhodím ,vývar nechám vychladnout a dám do lednice.Popřípadě do nádoby a do mrazáku, pak to máte jako když to najdete.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]