Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
když vaříte vývar z masa nebo kostí se zeleninou je podle Vás lepší po uvaření zeleninu vytáhnout nebo nechat uležet vývar s ní.
Děkuji
Vývar je lepe vařit pouze s cibulí - já dávám ještě česnek. Pokud dáte i kořenovou zeleninu, není potřeba ji z vývaru (polévky) vyndávat v případě, když se polévka nesní a dojíte ji druhý den. Asi máte obavy, jestli vývar (polévka) se zeleninou nezkysne. Určitě ne druhý den. Když ji zchladíte - jak píše kytka a uložíte do lednice.
Já osobně dělám v předvečer pouze vývar s cibulí a česnekem. Nechám zchladit a uložím do lednice. Druhý den seberu tuk - vnoučata nemají ráda mastná oka na polévce. A teprve potom dám vařit zeleninu už nakrájenou (nastrouhanou) a nebo jsem si oblíbila mraženou od FF - žlutá autíčka. Potom už stačí krátce povařit a přidám vývar. Ochutím a přidám hodně zelené petrželky.
Vidíte, kolik lidí, tolik nápadů. Já vývar vařím i s kořenovou zeleninou, s cibulí, někdy i s česnekem, a samozřejmě celý pepř, sůl a do drůbežího vývaru ještě kostku slepičího bujónu od Knorru. Po uvaření přecedím, zpátky vrátím jen rozmačkanou zeleninu, aby mi to děti z polívky nevybíraly, a pokrájené masíčko, pokud ho dřív nesním . Co se nesní hned, šoupnu do lednice na druhý den nebo na večer. Nikdy polévka nezkysla. Ale to je spíš tím, že zavářku - jakoukoli - vařím zvlášt a dávám až do talíře. A navrch petrželku, to se rozumí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.