Nejste přihlášen/a.
Moje babička mi dělávala když jsem byla dítě švestkovou omáčku, která se jedla s kynutým knedlíkem. Neznáte někdo tento starý recept?
Dobrý den recept ze sušených švestek.
200g. sušených švestek nebo 150g. povidel, 40g. másla, 30g. hl. mouky, 30g cukru,
sůl, skořice, citronová kůra, půl deci rumu, 3/4 l. vody.
Ze dvou lžic másla a mouky usmažíme světlou jíšku a uvařené švestky do ní prolisujeme. Dáváme li povidla rozvaříme je rovnou v rozvařené jíšce. Mírně osolíme podle libosti rozředíme, přikořeníme, přisladíme a nakonec nalijeme rum.
Příloha bramborový knedlík s uzeným.
Snad je to vše.
doplněno 19.02.10 21:30:Matně si vzpomínám že děda tam dával ještě hřebíček, ale nevím přesně.
Skutečně bramborový knedlík plněný uzeným? Zkoušela jste to Jaro?
doplněno 19.02.10 22:36:Omlouvám se, ono to někdy z těch zkratek nelze poznat. Mně babička říkala Jaro a to jsem žena.
Uděláme zásmažku ze 4 dkg másla a 4 dkg hl. mouky ,zalijeme červeným vínem /na hustotu omáčky/ Přidáme povidla 15dkg ,citronovou kůru, kousek celé skořice. a špetku zázvoru. Povaříme, mícháme ke konci přidáme sůl, pepř, a 1 lžíci rumu. Skořici vyndáme. Podáváme /poléváme/ jí maso/ divoké zvěře/ či hovězí s knedlíkem .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.