Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, čerstvě uvařená hrachová polévka je hořká... nevíte jestli to lze napravit a proč se to stalo? Děkuji.
Borax - z pytlíku nebo z hrachu? Z pytlíku se může pěkně připálit na dně, když ji nemícháte. A jestli je skutečně připálená, tak opatrně přelít do jiného hrnku. Tu hořkost budete těžko napravovat. Snad jen přidat nastrouhanou kořenou zeleninu osmahnutou na másle - tedy pokud to není moc hořké - to by byla škoda práce i peněz. A přidat česnek i majoránku. Tak běžně vylepšuji pytlíkovku. To je jediná, kterou používám.
doplněno 27.01.10 11:54:No, ten cukr bych si netroufla, ale trochu smetany možná ano. U mne by asi vyhrál nový pytlík hrachovky, jestli to je opravdu hodně hořké.
Dobrý den. A nedali ste do nej vela majoránky? Prípadne nevarila sa v polievke majoránka pridlho, vtedy zvyknu zhorknut a tým pokazit jedlo.Ja totiž davam do hrachovej polievky majoránku, ale len pred dovarenim.
Aha, majoránka se vařila v polévce tak 8-10 minut, stačí to k zhořknutí? je fakt, že úplně za začátku ta polévka hořká nebyla.
Dííííky všem. Polévka byla z hrachu. Hořká byla moc. Už je pryč Taky nás napadlo, jestli nebyl starý hrach, ale v záruce byl až do května...to ale nemusí nic znamenat, tak snad příště. Ještě jednou díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.