Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chystám se na udění masa uzeného a kousek bůčku, nikdy jsem to zatím nedělal, a tak bych potřeboval poradit jak to před uzením naložit a na jakou dobu? Děkuji Kamil
Záleží na soli, rychlosůl stačí krátká doba, obyčejná asi 14-21dní v chladu-vždy jsme kontrolovali zda se netvoří na povrchu moc šum, pokud ano tak jsme lák měnili. Na bečku 50l , plnou masa jsme dali víc jak půl kg soli, nasolené maso nechat dva -tři dny, pak přidat česnek-velkou hrst nadrceného rozetřít na maso, pár bobkových listu-být nemusí, zalít vodou a založit kamenem.Cibuli jsme nedávali, ráda kvasí.když nevíte solte a česnekujte trochu víc jako na pečení, lepší než přesolit. Udíme 24h i víc, podle toho kdo topí.
doplněno 21.01.10 14:03:tato rubrika str.4 otázka jak naložit maso na uzení-je tam mnoho dobrých rad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.