Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak naložit (nalákovat) maso před uzením?

Od: kamil22 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chystám se na udění masa uzeného a kousek bůčku, nikdy jsem to zatím nedělal, a tak bych potřeboval poradit jak to před uzením naložit a na jakou dobu? Děkuji Kamil

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidus*

3x

Záleží na soli, rychlosůl stačí krátká doba, obyčejná asi 14-21dní v chladu-vždy jsme kontrolovali zda se netvoří na povrchu moc šum, pokud ano tak jsme lák měnili. Na bečku 50l , plnou masa jsme dali víc jak půl kg soli, nasolené maso nechat dva -tři dny, pak přidat česnek-velkou hrst nadrceného rozetřít na maso, pár bobkových listu-být nemusí, zalít vodou a založit kamenem.Cibuli jsme nedávali, ráda kvasí.když nevíte solte a česnekujte trochu víc jako na pečení, lepší než přesolit. Udíme 24h i víc, podle toho kdo topí.

doplněno 21.01.10 14:03:

tato rubrika str.4 otázka jak naložit maso na uzení-je tam mnoho dobrých rad.

 

lidus*

2x

už tu tato otázka byla, zapátrej odpovědi byly na lák různé. My dávali sůl, česnek, bobkový list,voda-a maso se překládalo.

 

kamill*

A kolik čeho a jak dlouho se to má nechat v laku před uděním?Děkuji

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma uzení bůčku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]