Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Nová univerzální pánev

Od: shiro odpovědí: 20 změna:

Zdravím,

potřeboval bych novou pánev, nějakou univerzální co nějakou dobu vydrží, a aby byla schopná vařit na indukci. Napadla mě nerezová(bez přidaného nepřilnavému povrchu) Máte nějaké doporučení nebo zkušenost?

 

 

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


1x

Na nerezu se musí umět vařit, jinak se tam vše připálí. To prostě nechceš. Za mě pořád je nejlepší/nejsnažší teflonový povrch. Kupujeme Tefal, často vydržela 2 roky a pak se postupně prohnula/vydula, ale poslední drží už více let.

shiro
Toho bych se nebál, když vezmu v potaz svou současnou univerzální" pánev, tak už nic horšího být nemůže, navíc není to raketová věda, stačí jí dost rozpálit a až pak přidat olej, aby se jídlo nepřichytávalo. Jinak teflonové - souhlasím jsou fajn, ale mají krátkou životnost a není to zdravé, tak na nějaký to občasné uvaření jo, ale já potřebuju spíš něco co můžu používat každý den. A děkuju za odpověď

 


1x

Nemám ráda nerez. Pánve, to je kapitola sama pro sebe. Jsou povrchy, které opravdu nepotřebují omastek a jsou proti poškrábání odolné. Vypadá to jako nějaký diamantový nebo jaký, prach. Podobnou mám od Ježíška, jen na omelety. Ale moje zkušenost je taková, že je lépe mít více, o trochu méně drahé, pánví. Jediná je k ničemu, když potřebují udělat třeba jedno sázené vejce nebo naopak třeba lečo nebo nebo masité jídlo nebo čínu. Mám pánví 5, různých velikostí. Mladá mi kdysi dávno odporovala a teď má pánví 6, různých materiálů a velikostí. Velký wok nepočítaje.

Nakoukněte, jestli máte hluboko do kapsy do IKEA nebo Pepca. Vybírejte s keramickým povrchem. S těmi mám nejlepší zkušenosti.


doplněno 16.09.25 09:16:

Proč IKEA nebo něco podobného? nevím, jak dobře je tazatel situovaný. Z těchto ochodů s lehkým srdcem vahodí a nahradí. Ale kvalita? Víš jistě, že je taková, jak inzerují?

shiro
Momentálně mám dvě jednu těžkou litinovou a druhou takovou obyč, bez úpravy povrchu. Jenže ta litonová trvá než se zahřeje a nehodí se na vše, a ta druhá je už na vyhození. Tak chci nějakou která vydrží.
A můžu se zeptat proč je podle vás nerezová špatná?
shiro
A děkuju za rady

Je zbytečně velká a potřebuje tuk. Je možné, že já s ní neumím, ale jsou mnohem lepší. Zajděte se podívat, když už, do větších, značkových prodejen, kde jsou všelijaké a nerezoé jsou už hodně zastaralé a také zbytečně a nesmyslně drahé. Jen moje zkušenost. .

 


1x
Teflon/keramiku musíš pomalu nahřívat! Indukce je totiž velmi výkonná. Tepelný šok degraduje nepřilnavou vrstvu a pánev se může i vyboulit. Dřevěné nádobí a pozor i na drsnou houbičku. Nám pánve vydrží minimálně pět let. Rozumnou kvalitu/cenu má ikea.
shiro
Nechci znít hrubě, jen nechápu co to má společného s dotazem? To je jak kdybych se zeptal prodejce aut, jaký mi doporučí auto a místo toho mě bude "učit" jak se o něj starat
Však radím ikeu. Konkrétní pánev už musí vybrat sám. Chce něco, co vydrží. Což splňuje i ten teflon. Jen ho nemálo lidí odrovná velmi rychle nevhodným používáním. Ale rád se podívám, jak se mu bude dařit s nerezkou se kterou se to musí taky umět.

 

mm

0x

Máme tuhle:

tescoma.cz/...

Je hluboká, takže se v ní dá připravit i větší objem, "kamenný"povrch je skutečně odolný a dá se použít i do trouby.

 

ttt

0x

mam jako universalni Tefal Wok.

Na zeleninu, palacinky...

 


0x

Momentálně mám roky pánev od naší Tescomy I-premium. Stále rovné dno, nemusím kontrolovat nebezpečný, poškozený povrch a za dva roky kupovat novou.

Velikost si vyberete podle potřeby.

Povrch kvalitní, nepoškrábe se, lze používat i kovové nářadí.

Dříve jsem měla pánve z Globusu, nějaký kemarický povrch a také jsem byla spokojená.

-------------------

tescoma.cz/...

 


0x

Před 5 lety jsem koupil tuto pánev, slouží bez problémů do dneška amazon.de/... Narozdíl od těch šidítek od Tescomy nebo Tefalu se jedná o litou pánev se silným dnem a rozhodně se neprohne. Povrchová vrstva je stále v pohodě. Akorát to má drobnou vadu na kráse - neposílají přímo do ČR. Což se dá řešit. Ale existují i jiné, obdobné modely od jiných výrobců.

 

lll

0x
Dneska už bych teflonovou pánev nechtěl, to už je profláknutej materiál, podobně jako azbest.
Nerez pánev funguje, a nemusím řešit, jestli se s rodinou trávím či ne.
Píšete o teflonu před dvaceti lety. Dnes jsme jinde. Taky keramika pokročila správným směrem. Na nerezu naprostá většina lidí nebude umět vařit.

 

norman

0x
Už nějaký rok používám nerez pánev z Lidlu. Asi za 4 stovky, 28cm. Má silné dno, krásně rozvádí teplo po celé ploše (na indukci).
Nic se mi nepřipaluje, ani sázené vejce, ani palačinka, zkrátka nic. Jak tu někdo píše, musí se pořádně rozehřát, pak pomastit, stačí lžičku rozetřít mašlovačkou a na horkou pánev teprve cokoli dávat.
Oloupaná teflonová pánev je eklhaft. Já už bych nic jiného nechtěl, jsem s tím nerezem velmi spokojen. Ale jak koukám, tak je to dle chuti každého soudruha. Takže stejně budete muset vybrat sama

 

Na oloupaném teflonu nebude nikdo rozumný přece vařit.

norman
Vy jste nikdy neviděl odřenou pánev u někoho na plotně? Já tedy ano, včetně těch, kteří točí své "vaření" na YT. Ono to začne škrábencem a to si řekne "to je ještě dobrý, přece ji nevyhodím".

 


0x
Naučil jsem se dobře připravovat jídlo na obyčejný nerez pánvi asi za 300 Kč a jsem nad míru spokojenej.
Nezatěžuju si hlavu když ji nechám na sucho přehřát nebo připálit zeškrábu ocelovou špachtlí a jedu dál.
Na nerezový pánvi se dá naučit vařit a dělat jídlo jenom chtít

 


0x

S touhle firmou mám moc dobrou zkušenost Odkaz

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]