Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Mražení svačiny

Od: libor007® odpovědí: 12 změna:
Přátelé, chystáme svačiny - ze zmrazeného pečiva. Je tak vždy čerstvé, odebíráme rohlík či krajíce. Prý se ale dá zmrazit celá svačina. Dokážu si např chleba, mádlo šunku představit. Máte někdo zkušenost? (Ne)vhodné kombinace? Jde nám o svačinky pro děcka na pár dnů dopředu. Ne za každou cenu a ne dlouhodobé skladování...

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Naši kluci si dělají svačinky sami. Večer a na noc dají do lednice. Ve špitále dostáváme hodně obložené bagety, také z lednice. Vozí je v chlaďáku z Jižní Moravy a cca den v lednici jsou. Ještě stížnost nebyla. Nic se nemrazí. Myslím, že mrazák je naprosto zbytečný, protože krystaly ledu z vlhkosti rostou pomalu a maso zbytečně změní strukruru. Jen si to ale myslím, netvrdím.

 

slon

2x

Odpovědi typu cobybylokdybybylo, komentovat nebudu.

Vlastní mnoholetá zkušenost - koupím bochník chleba,který doma na kráječi rozporcuji. Občas použiji i housky, šunku, salám, plátkový či roztíratelný sýr, paštiku. Vše ten den namažu máslem, poskládám na svačinovou porci, dám do mikrotén.sáčku a vrazím na mrazák. Večer sváču vyndám do lednice, ráno dám do tašky a v 10:30 hod schroupnu naprosto čerstvě udělanou sváču.

Nic není mokré, rozblemcané a chutově odlišné. V mrazáku to vydrží i měsíc.

 

nov

1x

Jednou jsem dala zbytek nakrájené šunky do mrazáku, po vytažení byla plná vody a vyhodila jsem ji. Nevím jak by vypadal plátek v rohlíku s máslem.

bramburka

Ja bych spis dala do mrazaku chleba s maslem a salamem, sunku bych nemrazila, ta je plna vody.
Anebo zmrazit chleba s maslem a salam dat jen do lednicky. Popr. nahradit salam syrem.

bramburka

Pokud jsou to jenom svaciny na prechodnou dobu vasi nepritomnosti, volila bych treba male palacinky z lednice, nebo koupit plnene croissanty, plnene buchticky nebo neco podobneho.
Ten mrazeny rohlik asi pak moc chutny nebude.


Jde o nouzovku jednou za čas. Rozhodně ne několikrát týdně. Svačiny se dají vymyslet různé, ale nemůžou mít pokaždé buchtu...

 


0x
Tak řekl bych že to jde.
V práci jsem měli rozbitou ledničku, místo chlazení mrazila.
No a když si tam člověk dál svačinu, tak ji musel před jídlem nechat rozmrazit a pak byla k jídlu.
Mluvím o rohlíku (chlebu) se salámem atd...,
No a asi bych tam nedal ovoce a některé druhy zeleniny.

 

km

0x
"chystáme svačiny - ze zmrazeného pečiva. Je tak vždy čerstvé," to bych tak uplne netvrdil, protoze zmrazene nerovna se cerstve. ale chapu jak to myslite.
me by to asi nechutnalo, preferuju proste "cerstvou svacinu"
jeste to mrazeni peciva obecne: delame to take a to mame obchod za rohem. ale urcite je lepsi nemrazit, pokud clovek zije v dochozi vzdalenosti do obchodu, tak proc mrazit. jina je to nekde na vesnici kde neni obchod. pecivo je treba mrazit za cerstva a nemit ho v mrazaku mesic, jinak je proste hnusny.

Pečivo ze supermarketu je druhý den hnusné, pokud tedy nekoupíte kváskový chleba za stovku. Mrazíme zásadně čerstvé hned z ranního nákupu. Odpolední nákup bych už nemrazil. Chleba nakrájený, odebíráme dle potřeby. Rohlíky i chleba chutnají, jako "dnešní". V mrazáku je to vždy max na týden, takže zcela bez vlivu na chut či mrazákovou pachut.

 


0x

Jak ze zmrazeného pečiva? Jako že si pečivo koupíte a zmrazíte?

Mějte na paměti, že často kupujete pečivo ze zmrazeného polotovaru, které je druhý den tvrdé a hnusné už samo o sobě.

 

sluna

0x
Jak velké děti, kolik je pár dnů, co tak je namotivovat k vlastní kreativitě a cvičení jemné motoriky ...
Taky je tu možnost na pár dní nakoupit prostě tu ne úplně zdravější verzi svacin...sýr a křup, malá paštika nebo nutela+ lžička do tašky, syr nebo sunkova pena ve střívku pak staci dirka a je tk i bez mazání atd. nepíšete jestli to maji na doma nebo kam a jak vydatna ma byt ,dieta atd.
Umyta predem Jablka nebo banán k tomu si vemou i samy stačí napsat seznam na tech par dnů.
Teď je spousta možnosti i bez šunky, ochucené tvarohy,pomazánky presnidavky atd. Na tech par dní to snad je k přežití, za mě jen z představy mražené svačiny mě bolí žaludek ale pečivo mivam taky mražené do zásoby kdyz se nikomu nechce do obchodu nebo se mi nechce péct něco narychlo.

 

krtek6

0x

A co jako řešíš? Dostával jsem svačinu do školy stejně tak mívám teď svačinu do práce. Nachystá se to večer, dá se to do ledničky, ráno vezmu a během dne zkonzumuju. Standardně přijdu do práce a první co dělám, tak opět dávám jídlo do ledničky...a to mám rohlíky, chleba něčím namazaný. Pomazánky, salámy, paštiky..

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]