Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Čím vším se dají piškoty změkčit v jahodovém tiramisů

Od: njda odpovědí: 21 změna:

Dejte mi tipy prosím,čím vším se dají změkčit piškoty v letním nepečeném dortu/řezu/poháru.

Nedělala jsem to asi 10 i více let.Nejedná se o tiramisů,ale v názvu jsem to tak nazvala.Kávu tam nechci dát,protože to chci bílé... udělám to z dlouhých piškotů,jahod a mascarpone,šlehačky 30%- nic jiného doma nemám .To vše vím,jak nato,ale čím ty tvrdé piškoty savoiardi(ty jsou z Alberta).navlčit.

 

 

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®

3x
Dobrý den, vlastní zkušenost = marná snaha - dnešní piškoty nezměknou ani po hodinách v libovolné tekutině nebo krému (mají jinou recepturu, než měly ty "socialistické"/lehce měknoucí). Zdravím!

 


2x

Třeba jahodovým džusem? Nebude to úplně bílé. Možná jednoduše vodou se sirupem, není tak hustý jako džus.

njda

Píšu,co mám k dispozici,žádný sirup

 


2x

Namočit do Amareta, které smícháte s pravou vanilkou (ty semínka).

njda

Vycházím z toho,co mám doma,amaretu nemám nekupuji,mám vyjimečně campari,ale to je dost silné.

 

prostromek

2x

Nevím, co máte za piškoty, ale dlouhé piškoty tzv. cukrářské jsou křehké, ty se vůbec nemusí namáčet, vlhkost prolne sama. Pokud chcete promočit alkoholem, tak ten se dá naředit vodou a potom jenom zlehka pokropit. Ale určitě jste si již poradila nějak sama.

Jinak kupovat na nepečený dort (po česku) kulaté piškoty od Sedity. Zatím snad ještě jdou používat. Ty z Opavie, vyráběné v Polsku, nežerou ani psi. Ale to je starý příběh, týká se to i různých sušenek, že kvalita a chut zn. Opavia šla rapidně dolů.

njda

Na ty naše cukrářské křehoučké můžeme zapomenout,ale jsou to podlouhlé v pase projmuté a tvrdé z Alberta.Nic prostě jsem to odložila,nemám doma sirup.ani džůs...alkohol ani syrové mléko NE

 


2x

Já bych, za svoji osobu, pár jahod procukrovala s nechala pustit štávu. A to bych dala na ty piškoty. Anebo jahody mixla a tekuté na piškoty a pod ně, nalila. Ale je pravdou, že by nebyly bílé. Namočit je do smetny? Jen uvažuji.

njda

Ano, máte pravdu,ve smyslu bílé myslím,že ne kávové,protože originál tiramisů je máčený v kávě.Bílý chci říct, aby to bylo jahodové,čili bude to červené s piškoty a bílou šlehačkou/mascarpone.

 

spu

2x
Nesmíte to valit hned,jak to uděláte. Nechte to odležet.
njda

Tak to známe všichni uležené nasáklé piškoty zakryté ovocem a krémem z čehokoliv je nejlepší letní pochoutka.Nic nebylo,ale bude příště,ovoce musí být totiž čerstvé...

piškoty že jsou pochoutka? To jako fakt?
ben®

boban - vzpomínejte na dětství, kdy byly. Nyní už nikoliv (někdy je už ani pes nechce).

Bobane, 10 dlouhých, prý cukrářských, hodně tvrdých piškotů za 40 kč? Smutný příběh!

 

 


0x
Bílý jogurt

 


0x

Pokud máte, zkuste mléko.

 

tiramisu
13.07.25 21:29

0x

rumem

 

njda

Měli to v cukrárně u vlak.nádraží Aprilia v Rm It. a bylo to nejskvělejší na světě,bylo to jahodové tiramisů,ale z čeho ten základ těch piškotů byl,to by mě zajímalo

ben®

njda - odhaduji, že piškoty dle polské receptury, které se prodávají u nás, to nebyly .

njda

No právě a o tom to je ...

 

njda

Tak jsem vešla přímo na italské stránky - recepty a zvlhčují se dlouhé piškoty a/ citronovým džusem/sirupem na b/ žloutky a c/ zabaione tj vaječným koňakem.Takže čas znehodnotil jahody- změknuly a je z nich dobrý džem a jde se do nových poznatků ...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]