Nejste přihlášen/a.
Dejte mi tipy prosím,čím vším se dají změkčit piškoty v letním nepečeném dortu/řezu/poháru.
Nedělala jsem to asi 10 i více let.Nejedná se o tiramisů,ale v názvu jsem to tak nazvala.Kávu tam nechci dát,protože to chci bílé... udělám to z dlouhých piškotů,jahod a mascarpone,šlehačky 30%- nic jiného doma nemám .To vše vím,jak nato,ale čím ty tvrdé piškoty savoiardi(ty jsou z Alberta).navlčit.
Nevím, co máte za piškoty, ale dlouhé piškoty tzv. cukrářské jsou křehké, ty se vůbec nemusí namáčet, vlhkost prolne sama. Pokud chcete promočit alkoholem, tak ten se dá naředit vodou a potom jenom zlehka pokropit. Ale určitě jste si již poradila nějak sama.
Jinak kupovat na nepečený dort (po česku) kulaté piškoty od Sedity. Zatím snad ještě jdou používat. Ty z Opavie, vyráběné v Polsku, nežerou ani psi. Ale to je starý příběh, týká se to i různých sušenek, že kvalita a chut zn. Opavia šla rapidně dolů.
Já bych, za svoji osobu, pár jahod procukrovala s nechala pustit štávu. A to bych dala na ty piškoty. Anebo jahody mixla a tekuté na piškoty a pod ně, nalila. Ale je pravdou, že by nebyly bílé. Namočit je do smetny? Jen uvažuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.