Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v zimě, když naše parta chodila na výšlapy, jeden z našich turistů při zastávce pokaždé vylovil z batohu plastovou krabičku. My, děvčata, už jsme věděla, co to má a začaly jsme se kolem něho rojit. Měl višně naložené v rumu. Bez té omáčky. A nám to moc chutnalo.
Letos mám nadbytek třešní. Napadlo mě, že bych si je mohla naložit do rumu, prý pak na různé poháry či zákusky. Manžel už není, dřív jsem to dělat kvůli němu nechtěla, teď mohu. Nechci to ale přehánět, obětuji na to nanejvýš půllitr rumu.
N netu jsem našla recept - jen ovoce, alkohol, cukr. Ale - jsou lepší třešně nebo višně? Višně jsou takové nakyslé, pikantnější. Ale ty ještě nejsou zralé. A třešní mám mnoho.
Zkoušeli jste naložit ovoce? Co bylo lepší? Děkuji - Jaga.
višně jsou lepší. dělal jsem višně, ale použil jsem slivovici a koření (skořice, hřebíček, badián, citron, nezralé ořechy, cukr). ta "voda" je pak taková lepší griotka
Já jsem jednou okoštovala "nekonečný hrnec". Úplně původně to byly višně v rumu. Jak lidé ubírali, tak nanahrazovali tím, co zrovna dozrálo. Občas po výplatě dolili rum a dosypali cukr. Já jsem do hrnečku dostala všechno co je na zahradě, včetně kousků hrušek a jablek a také banán tam byl a ananas a hrozny a rozinky a ořechy. Jen borůvky se nehodí, obarví všechno a mandarinky ztvrdnou. Bylo to moc dobré, jan jsem jela z práce a vypadla jsem ze schodů tramvaje. Byla jsem jak čtyři dívky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.