Nejste přihlášen/a.
Karbanátky z trouby jsou moc dobré, navíc u nich nemusíte stát, jako u pánvičky, abyste je nepřipálila. V troubě se opečou rovnoměrně. Záleží, kolik jich děláte. Pokud pro velkou rodinu, nebo návštěvu, trouba se vyplatí. Když je ale dělám jenom pro sebe, dva kousky, stačí mi dát je jen na malou pánvičku.
Včera jsem dělala: vyzkoušejte. Mleté vepřové maso, vajíčko, sůl, pepř, mletý kmín, nahrubo strouhaný tvrdý sýr, trochu mléka, strouhanky. Z vlastní iniciativy jsem tam přidala najemno nasekaný medvědí česnek. Dobře propracovat, obalit ve strouhance, smažit. Jaga.
Ještě majoránku, pepř a česnek / nemusí být medvědí/. Sýr být nemusí, já ho nedávám. Nějdy dám do mletého masa trochu mouky, aby to líp drželo, ...nebo strouhanku i dovnitř...
Výborná na nastavení je vařená pohanka lámanka. Chutově se to ani nepozná, ale jsou zdravější - hlavně kvůli rutinu. Jo a ještě dávám nasekanou cibuli...
Ale no tak, Lištičko. Pohanka je od slova "něco pohanět", nelíbit se. Proč kazit chutný masitý pokrm nevábnou pohankou? Maso je prostě maso a žádné náhražky jej nevylepší. Snad leda uzené. Jaga.
Vím, že dneska je moderní zdravá kuchaně. Náhražky, místo masa zeleninu, luštěniny. Ale já jsem holka stará a navíc z vesnice a tak dodnes vím, jak chutná takové pravé prase. Na to se nedá zapomenout! Kus vepřového žádná pohanka ani jiný xindl nenahradí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.