Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Karbanátky, cibule leze ven

Od: lenca odpovědí: 13 změna:
Hezký den
Všem se omlouvám za pro někoho hloupý dotaz ale s vařením začínám můžete mi prosím poradit jestli davate do karbanátků cibuli a při smažení na té panvi ta cibule z toho "leze" a to nevím proč
Moc děkuju

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


8x

Ano, cibuli do karbanátků dávám. Cibule při smažení z masa vystupuje proto, že maso se smažením smrskává (změnšuje viditelně objem), takže cibule z něj "vystupuje". Pokud Vám to vadí z estetického hlediska, můžete cibuli zkusit nasekat na menší kousky, případně ji vyloženě rozemlít na kaši... myslím, že to nebude nic proti ničemu, s mletým masem se propojí a chut cibule zůstane zachována.

 


5x

Důvody mohou být různé.

Těsto máte moc řídké a cibule vypadává.

Těsto nemáte dobře zamíchané, něco mu možná chybí.

Cibuli máte na moc veliké kusy a do karbanátku se nevejdou.

Neuhnětla jste to dostatečně a cibule se nenalepila na zbylé suroviny.

 


4x
Cibuli dávám a nic mi neleze. Rozhodně ne tak, že by to z toho nějak vystupovalo a třeba se připíkalo. Dělám z 1 až 1,5 kg masa, takže cibuli sekám velmi nahrubo na ručním sekáčku. Kdybych ji krájel v ruce, nedělal bych dlouhé měsíčky, cibuli bych rozkrojil napůl, pak půlku cca na 3 díly a toto na proužky.
doplněno 05.03.25 13:44: Ještě mi došlo, nevím, jaký máte recept vy, ale já je neobaluji.
doplněno 05.03.25 18:55: Jinak podle chuti, druhu nasa, záměru a třeba toho, co se dělalo posledně, klidně volně přecházím od karbanátků k čevabčiči. Ono je to vždy dobré.
Občas se stane, že se větší kousek v "těstě" objeví, ten prstem zatlačím dovnitř, když karbanátek koulím.

 

sametka

4x

Stačí nadrobno cibuli nakrájet nebo ji i trochu do sklovata osmažit.

pre

Ano,tato odpověď je dle mne správná,tak to dělávala maminka,nechat zpěnit,než začne zlatavět,dostane lepší chut i maso,já totiž nesnášela tu bílou cibuli,rozkrojením na talíři a to dodnes

 


3x
Davám cibuli česnek majoránku vajíčko lžíci hořčice koření na kuře a trochu strouhanky
Vše zmydlim do sebe nadělam koule rozplácnu a pak na 20 minut do horkovzduchu na 190 stupnú a prostě pecka
Zrovna je peču

 


2x

Do karbanátek můžete dát cokoliv a klidně nazvat jinak. Třeba, když večer do mletého masa namícháte trochu mléka a před smažením nastrouhaný sýr, máte holandský řízek. S mletým masem je obrovská možnost, jak karbanátky vyrobit. Já cibuli někdy dám, někdy ne. Někdy dám česnek a majoránku, jindy ne. Podle toho, na co mám chut. Někdy je usmažím jen tak, jindy podélně rozříznu papriku a na ni navrstvím maso. Totéž s žampiony nebo rajčaty. A na zapékací misce, do trouby. Někdy s bramborem, jindy s rajskou.

 


2x

Cibuli dávám, ale pomletou na strojku, pak nikde nic neleze a chut je zachována. Kromě cibule i prolisovaný česnek, pepř, majoránku, špetku mletého kmínu.

Pokud mám mleté vepřové, jinou alternativou je to, čemu říkáme SEJROVÉ PLACIČKY. Maso, vejce, mletý kmín, sůl, trochu strouhanky, mléka, dobře zpracovat, dělat placičky, obalit ve strouhance. Tady česnek a cibuli ne. Vnuk to má raději, než klasické karbanátky.

Kdo nemusí kousky cibule, pomlít, ale nevynechat ji. Znám člověka, kterému se musí omáčky /třeba na ptáčky/ kvůli té cibuli mixovat. Když ji tam ale nevidí v kouscích, nevadí mu. Jaga.

 

bramburka

1x

Ne kazdy ciubuli v karbanatkach snasi. Mne se taky vzdycky pripalila.
Nausila jsem se pouzivat tu predsmazenou, a od te doby nemam problem. Dobrym tipem je, dat do smesi lzici horcice!
Dalsi vychytavkou je, ze pokud se vam nechce stat u plotny, dejte je pect do trouby na pecici papir. Opecou se stejnomerne a usetrite si stani u panvicky a obraceni.
Dobrou chut!

 

pb®

0x
Neleze. Tedy sem tam něco asi ano, ale určitě ne v takovém množství, abych o tom vůbec přemýšlela. Trik je v tom nakrájet cibuli co nejvíc nadrobno.

 

makk

0x

To je tím, že maso se při smažení smrskává a cibule ne. Proto ta cibule musí být nakrájená opravdu najemno, případně je možné ji umlet s tím masem.

 

km

0x

je třeba nakrájet najemno. a kdyžtak to lze i bez cibule.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]