Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zmrazení rajské omáčky, svíčkové omáčky

Od: boban® odpovědí: 13 změna:
Ovlivní zmrazení rajské, nebo svíčkové omáčky jejich chut?
V rajské bude samozřejmě mouka jako jíška.
Díky

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


8x

Zamrazit omáčky lze. Je pravda, že čerstvé jsou lepší, ale pokud se kuchař netrefí s množstvím, je možné volit zamrazení. Nejlépe ve vypařené krabici od mléka či džusu, dobře se pak skládají. Uzavřít igelitem a gumičkou, popsat. Nebo v plastových dózách.

Při použití - v předvečer vyndám na linku, přes noc povolí. Pak přelít do kastrolku, pomalu zahřívat, dobře promíchat. Zpočátku bude možná omáčka vypadat jako přisražená, potom bude hladká. Případně přidat pár lžic vody, ne hodně. Knedlík ohřát na pařáčku a už můžete vesele stolovat. Jaga.

 

ben®

3x
Dobrý den, svíčkovou omáčku jsem zamrazenou měl. Stačilo po rozmrazení přidat trošku vody a pořádně rozmíchat. Na chut to vliv nemělo (alespoň jsem nic odpudivého nezaznamenal). Zdravím!

Domnívám se, že ani rajská nic neblahého neudělá. Běžně se zmražená rajská (s plněnými lusky nebo masovými knedlíčky) prodává.

 


3x
Ahoj.
Co je to ta svíčková omáčka?
To jsem ještě neslyšel.
ben®
kema - to je taková hustá a při teplotě nad nulou tekutá záležitost, která se pomocí jídelního nástroje vkládá do úst a polyká se, protože nám chutná .

To je ta nažloutlá zahuštěná tekutina která se servíruje k hovězímu masu, konkrétně ke svíčkové?
Tedy toto maso:
"Hovězí svíčková je tenký dlouhý sval podél bederní páteře z vnitřní strany roštěnce. Jedná se o skoro nenamáhaný sval v těle, jde o nejexkluzivnější, nejkvalitnější, nejlibovější a také nejdražší maso, protože hovězí svíčková tvoří jen 2% celé jatečné půlky – a každé zvíře má jen 2 kusy."

Tak této omáčce se v Čechách říká NA SMETANĚ.
Svíčková omáčka asi bude něco jiného. Zřejmě ze svíček. Tu klidně zmražte. Svíčkám to nevadí.

A když už jsem u toho názvu "svíčková na smetaně" tak tu jsem nikdy nejedl.
Vždy to bylo zadní hovězí na smetaně ale v poslední době v hospodách spíše vepřové na smetaně.

Svíčkoá - tedy onen tenký dlouhý sval podél páteře skotu stojí neuvěřitelných 900,- Kč/kg.
Myslím že tu bude jen málo lidí co jedli svíčkovou na smetaně.
Ale bude tu hodně lidí co jedli zadní hovězí na smetaně.


@kema

díky za vysvětlení. Vůbec nechápu jak jsem mohl žít desítky let v takovým bludu. Teď už můj život bude Sluncem zalitej

 


2x

Vloni jsem musela dát do mrazáku svíčkovou kvůli onemocnění strávníků, pak byla po rozmrazení ještě lepší, nežli čerstvá.Udělala jsem to prvně a trochu jsem mela obavy, sklidila jsem velkou pochvalu. Nic jsem neředila, byla by vodnatá, máme rádi hustou. S mraženou rajsou nemám zkušenosti.

 

km
01.01.25 01:10

2x
Ne

 


2x

Rajskou ano, svíčku hodně míchat kvůli možnosti srážení.

 

tj

2x
Úplně v klidu se dá mrazit a chut to neovlivní (pokud je řádně zavřená v dóze, nebo v pytlíku).
1) Vyjmout z omáčky maso a zamrazit zvlášt.
2) Při rozmrazování nechat povolit den předem v lednici.
3) Omáčku přemístit do hrnce, ohřívat až se začne vařit a pak šlehací metlou řádně míchat (omáčka se stále vaří). Stačí takhle minuta, omáčka se spojí a je jako právě čerstvě udělaná.
Zdravím

 

zirafka

2x

Zamražuji bezproblémů mnoho let. Svíčková, pokud děláte poctivou z čerstvé zeleniny, dá poměrně dost práce, takže vždyy udělám více, abych potom jen vyndala z mražáku, nechala přes noc povolit a druhý den pouze ohřála. Vyjde to ekonomicky i časově velmi výhodně.

 


2x
Zmraženou rajskou od neděle (nějaké dávnější) mívám běžně na oběd do práce a změnu chuti nepozoruji.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]