Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Čím potřít jablečný štrůdl před pečením?

Od: boban® odpovědí: 16 změna:

Ahoj

potíráte štrůdl před pečením vejcem, nebo ne, aby nebyl tvrdý po upečení?

 

 

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


9x

Někdy ano, někdy ne. S vejcem je hořejšek křupavější, bez vejce vláčnější.

 

vlastovicka

4x

To jestli je štrůdl po upečení tvrdý nebo ne nezáleží na tom jestli je natřený vejcem nebo ne. Tvrdost štrůdlu bude asi záležet na tom jaké těšto se na něho použije a jak se to peče. Natření vejcem má vliv pouze na to, že po natření je těsto na povrchu leskté a vypadá to tak trochu lépe a bez natření je to těsto matné. Já používám tento mnou osvědčený recept a štrůdl není tvrdý bez ohledu na to jestli je nebo není potřený vejcem.

01.10.24 13:29

souhlas

 

jp

3x

Vejcem je to trochu tvrdší, protože křupavější. Nyní to dělávám mlékem, je to rychlejší a nezbyde mi vajíčko, občas zapomenu a není namazáno, ale je to stejně dobré.

 


3x

Já ho potírám rozpuštěným máslem,chutná nám to víc.

 


3x

Podle toho, z jakého těsta je. Někdy máslem, někdy vejcem, někdy olejem, někdy ničím.

 

ben®

2x
Dobrý den, ano, vejce a nasypat nasekané vlašské ořechy (pokud nejsou již uvnitř). Zdravím!
doplněno 01.10.24 12:51: Nahoru (na hotový a již chladný) štrůdl patří i posyp moučkovým cukrem.

 


2x

Ano, potírám štrůdl vejcem.

 

km

2x

vejcem, ale řeším pak co se zbytkem vejce...
můžete zkusit potřít i vodou

Zbytek vejce se dá sníst naprosto stejně jako vejce celé. Nevyhazujte potraviny.

Přeji krásný den.

vlastovicka

Zbytek vejce se dá sníst a aby to lépe chutnalo tak je do toho vejce možné přidat trochu cukru nebo i kakaa a vše pořádně rozmíchat.
Potírat štrůdl nebo jakékoliv jiné pečení vodou tak to čtu poprvé. K čemu je ta voda dobrá? Voda se při pečení stejně vypaří.

km

to jsou mi novinky, že se dá vejce sníst, to by mě věru nenapadlo

vodou – změní se povrch toho těsta, je to pak lesklejší než když s tím nic neděláte, ale není to tolik lesklé a nemá to tu krustu, jako potřené vejcem

 

Vlaštovičko, potřít vodou je dobré pečivo po upečení, které má tvrdou kůrku. Chleba, buchty, dukátové buchtičky atd. Já ráda potírám to, co peču ve formě. Třeba bábovku. Ve vodě rozpustím cukr a citron a štětečkem potřu horké, hned po vyklopení z formy. Ten citron dá bábovce nebo srnčímu hřbetu ještě další, příjemnou nevtíravou chut. A kůrka změkne.

 

jura

2x

Těsto na štrudl dělám klasicke z móke, troške másla, octo, vode a véca. Plni se vekrócenéma nastróhanéma japkama, s hrozinkama. (je take možny podli nověšich obměn receptu dat misto cokro datle, misto hrozinek sošeny ovoce atd.) Negdo dává na spodek pod japka vločke nebo stróhanko proti vetečeni. Je duležity těsto rozválet toze natenko, abe nebelo tvrdy. Potřit žlótkem nebo žlótkem s troškó vode, ale to potřeni je skrz kráso. Nechá se odležet...

 

bramburka

2x

Kdyz nemam vejce, tak kondenzovanym mlekem. Vyhodne jsou ty baleni po 12ti kusech (12 porci).

 


1x

Pokud pečete např. dva tak jeden vejcem a jeden máslem a uvidíte sama který vám bude chutnat více ale nám je to jedno,výborné jsou obě varianty !

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]