Nejste přihlášen/a.
Mistři kuchařského umění poraďte s takovouhle drobností. Uzená rolka je zabalena v takové té pružné sitce, aby při uzení držela tvar. Pokud chci tuto rolku ještě povařit, aby byla měkoučká, tak tu sitku mám na rolce ponechat, nebo ji před vařením sundat? Je to detail, ale stejně by mě zajímalo co je správně. Díky a dobrou chut přeje Jaja.
Jajo, já bych udělala kompromis. Určitě se lepe sundá ze syrové resp. uzené rolky před vařením. Ona je tam většinou skutečně dosti zaříznutá. A poté bych to jenom několikrát omotala normální nití a zavázala, aby se případně nerozpadla. Tu po povaření lehce sundáte, aniž byste poškodila povrch masa. Já osobně dávám nakrájené uzené na plátky na dozlatova osmaženou cibulku se dvěma stroužky nakrájeného česneku a vlastně to přiklopené podusím dle potřeby. Přidávám máslo (pro děti) nebo sádlo a to mi při dušení udělá pěkný sosánek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.