Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Sražené řezy po ztuhnutí

Od: jaruskaa odpovědí: 2 změna:
Krásný večer, chtěla bych se zeptat, kde jsem udělala chybu, abych se jí příště vyvarovala. Dělala jsem řezy s krémem. Vyslehala jsem máslo s cukrem a pak do něj pomalu přidávala vychladlou kaši z mouky, žloutku, cukru a mléka. Všechno bylo v pořádku..krém byl krásný, tak jsem s ním potřela piškot dala do lednice. Teď jsem na ně šla dát čokoládu a krém se na piškotu srazil. Nevíte čím to je? Už se mi to stalo podruhé u těchto řezů a jednou i u dortu. Jediné co mě napadá, že předtím byl korpus u dortu vychlazený z lednice a teď ten piškot mohl být teplejší než krém? Ale nechápu proč krém u dortu, který se srazil byl uvnitř a krém, který byl zvenku byl v pohodě..přitom byl totožný, jako ten uvnitř jen jsem ho dělala další dávku, protože ho bylo málo na potření dortu. Pečení je opravdu alchymie .

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


5x
Já dycky dávám máslo do krému a ne naopak.
Mam mísu s kremem(besamel nebo puding) a do toho po kouskach zaslehavam ruční metlou máslo. Žádný problém s dorty ani v chladničce. Hlavně musí mít všecky přísady stejnou teplotu

 

liska5

1x

Korpus nejdřív namažu tence džemem, aby se krém nevsákl. Nebo čemu říkáte srazil? Bešamelový krém bývá stabilní. Dávala jsem do laskonek.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]