Krásný večer, chtěla bych se zeptat, kde jsem udělala chybu, abych se jí příště vyvarovala. Dělala jsem řezy s krémem. Vyslehala jsem máslo s cukrem a pak do něj pomalu přidávala vychladlou kaši z mouky, žloutku, cukru a mléka. Všechno bylo v pořádku..krém byl krásný, tak jsem s ním potřela piškot dala do lednice. Teď jsem na ně šla dát čokoládu a krém se na piškotu srazil. Nevíte čím to je? Už se mi to stalo podruhé u těchto řezů a jednou i u dortu. Jediné co mě napadá, že předtím byl korpus u dortu vychlazený z lednice a teď ten piškot mohl být teplejší než krém? Ale nechápu proč krém u dortu, který se srazil byl uvnitř a krém, který byl zvenku byl v pohodě..přitom byl totožný, jako ten uvnitř jen jsem ho dělala další dávku, protože ho bylo málo na potření dortu. Pečení je opravdu alchymie .
Já dycky dávám máslo do krému a ne naopak. Mam mísu s kremem(besamel nebo puding) a do toho po kouskach zaslehavam ruční metlou máslo. Žádný problém s dorty ani v chladničce. Hlavně musí mít všecky přísady stejnou teplotu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.