Nejste přihlášen/a.
Kremeše si v pohodě můžete udělat doma a není to nijak drahé. Stačí k tomu: 1 lístkové těsto, 3 žloutky, 1/2 l mléka, 20 dkg cukru, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, 10 dkg másla.
Těsto rozdělíme na 2 díly, vyválíme obdélníky, upečeme. Před dopečením je propícháme vidličkou. Vychladlou placku potřeme náplní, přiklopíme druhou, pocukrujeme, či přidáme bílkovou polevu. Necháme odležet. Krájíme opatrně.
Náplň: Do hrníčku odebereme asi 10 lžic mléka, zbylé mléko s cukrem svaříme. V tom zbytku mléka rozpustíme pudink, přidáme žloutky, vše rozšleháme a vlijeme do horkého mléka. Krátce povaříme a vmícháme na kousky pokrájené máslo. Necháme vychladnout, občas zamícháme. Pak plníme do placek. Dobrou chut. Jaga.
pro babajaga - Tak to bych nikomu nedoporučovala kupované lístkové těsto,několikrát v poslední době z toho na plech vyteklo spoustu tuku,ve kterém plaval "lístkový "nepodar.
Přátelé milí, ono je to trošku jinak. Lístkové těsto si dělám doma sama, z kvalitního másla, překládám, vyvaluju...
Ale opsala jsem recept /jinak dobrý/ od známé, která je taková pořád v poklusu, nemá na nic čas a to těsto kupuje. Tak jsem to psala podle ní.
Takže ty moje jsou lepší, věřte. Jaga.
Jen pravou vanilku nedávám. Když jsem nedávno viděla v obchoďáku 1 seschlý lusk za 150 Kč, zůstanu raději u toho cukru.
Není to náhodou žloutkový řez? Ty mají všude. Např. Ovocný Světozor ve Vodičkově ulici: ...ale zřejmě až popozítří budou čerstvé
Krémeše se dělají google.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.