Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kde jsou kremeše?

Od: rybicky odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
Jsou u vás v cukrárně kremeše, takové ty pravé s vanilkovým krémem - Pudinkem?
Nikde je u nás nemají - jižní Čechy

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


6x

Kremeše si v pohodě můžete udělat doma a není to nijak drahé. Stačí k tomu: 1 lístkové těsto, 3 žloutky, 1/2 l mléka, 20 dkg cukru, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, 10 dkg másla.

Těsto rozdělíme na 2 díly, vyválíme obdélníky, upečeme. Před dopečením je propícháme vidličkou. Vychladlou placku potřeme náplní, přiklopíme druhou, pocukrujeme, či přidáme bílkovou polevu. Necháme odležet. Krájíme opatrně.

Náplň: Do hrníčku odebereme asi 10 lžic mléka, zbylé mléko s cukrem svaříme. V tom zbytku mléka rozpustíme pudink, přidáme žloutky, vše rozšleháme a vlijeme do horkého mléka. Krátce povaříme a vmícháme na kousky pokrájené máslo. Necháme vychladnout, občas zamícháme. Pak plníme do placek. Dobrou chut. Jaga.

Také maminka dělá, jsou boží. Ale u nás v severních Čechách se v cukrárnách též moc nevyskytují, jen v pár. Ale na ty maminčiny domácí to stejně nemá
@babajaga
Nechci urazit, ale ten recept bych nenazval PRAVYMI KREMEŠI.
Uz jen to listovy testo z obchodu ze ztuzenych tuků...
Nebo do kremu jeden vanilkovy cukr misto opravdovyho vanilkovyho kremu.
Holky, holky,máte u me cernej puntík
Ale na druhou stranu porad daleko lepsi nez nejaky kupovany nesmysly, kde je ztuzenej tuk i v kremu, takze aspon za snahu davam čtvrtinu bodu
amber

pro babajaga - Tak to bych nikomu nedoporučovala kupované lístkové těsto,několikrát v poslední době z toho na plech vyteklo spoustu tuku,ve kterém plaval "lístkový "nepodar.

Přátelé milí, ono je to trošku jinak. Lístkové těsto si dělám doma sama, z kvalitního másla, překládám, vyvaluju...

Ale opsala jsem recept /jinak dobrý/ od známé, která je taková pořád v poklusu, nemá na nic čas a to těsto kupuje. Tak jsem to psala podle ní.

Takže ty moje jsou lepší, věřte. Jaga.

Jen pravou vanilku nedávám. Když jsem nedávno viděla v obchoďáku 1 seschlý lusk za 150 Kč, zůstanu raději u toho cukru.

 


1x
Já si kremeš/kremšnit výraněji pamatuji za socíku, byl to oblíbený zákusek mojí babičky ze severní Moravy. Kupovávala ho v Kopřivnici, tuším U žraloka se to jmenovalo. On už tehdy nebyl k sehnání úplně všude. Myslím, že za jeho nedostupností je prostě trh. Surovinově je podobně náročný, jako věnečky a větrníky, ale vzhledově není atraktivní, je to takové nakrájené cosi, za co lidé nechtějí zaplatit tolik, jako za "plnohodnotný" zákusek. A pokud by se ošidil podobně, jako jsou některé větrníky, no tak by nebyl ani pěkný, ani dobrý.

 


0x
Vanilkovy krem=krome pudingu je tam MASLO a duzina z VANILKOVEHO LUSKU
To by pak stalo docela balik, otazka je,kdo by kousicek koupil za cca 50Kč?
Nedavno tu byla otazka s udivem, jak jsou zakusky drahý...
18.12.23 13:38

 

okolik

0x

Na Slovensku, byla kdysi náplń nejprve pudinková a na ní ještě šlehačka, přiklopeno plackou.

Takto přímo z výroby od cukrářky.

Nejsem vyznavačem tohoto zákusku.

 


0x

Trochu mě to připomíná Kinder Paradiso. Jako zákusek by mě to rozhodně nelákalo. Možná proto, když není poptávka, tak to cukrárny nedělají.

 

farm

0x

Není to náhodou žloutkový řez? Ty mají všude. Např. Ovocný Světozor ve Vodičkově ulici: ...ale zřejmě až popozítří budou čerstvé

ovocnysvetozor.cz/...

Krémeše se dělají google.com/...

okolik

Říkám, že vám tam schází šlehačka, jinak sou to obyčejné žloutkové řezy.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]