Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Domácí nebo kupované fleky na šunkofleky?

Od: boban® odpovědí: 9 změna:
Domácí nebo kupované fleky na šunkofleky.
Jsou chutově lepší doma cerstvě těstoviny na sunkofleky? Je rozdíl velký? Diky

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


8x
Záleží jak je kdo umí a jaké se koupí.
Za mě třeba kupované vaječné jsou určitě lepší než kupované bezvaječné. A zároveň ty od babičky jsou lepší než jakékoliv kupované, co jsem zatím měl, ale šunkofleky jsou u nás takové rychlé sobotní jídlo, takže běžně fleky kupujeme.

Dík
Zkoušel jsem domácí fleky z kukuřičný mouky. Zapomněl je rozložit a Chytily aroma plísně. Škoda

 

ben®

5x
Dobrý den, jsem pro kupované, vaječné těstoviny - jsou doma hned po ruce, jsou po uvaření měkčí než bezvaječné, je to bez práce a na kuchyňské desce je čisto. Ovšem, já bych rozdíl mezi domácí výrobou a kupovanými asi už stejně nepoznal (mamka dělávala jen domácí polévkové nudle) a navíc z těstovin mám nejraději kolínka (zapečená s kečupem a sýrem jsou super). Zdravím!

 


3x

Já flíčky kupuji. Takové, které jsou jakoby pokroucené nebo mají na okraji kraječku. Klidně ale použiju i ty menší vrtulky. Z rovných flíčku je po zapečení taková jednolitá hmota. Ale z těch tvarovaných, je vlastně nákyp s vejci v mléce, lehčí.

 


3x

Já všechny těstoviny kupuji, proto nemám šanci poznat nějaký rozdíl. Jen si myslím, že případný rozdíl se pozná jen u těstovin vařených. Tedy v polévce a u nudlí na sladko. Šunkofleky při pečení už chytnou chut uzeného a nějakého koření, už při pečení ztratí tu původní hladkost atd.

Tetička si do polévek dělala nudle a drobení. Ale už si na nějakou mimořádnou chut ve svém věku nevzpomínám.

 


2x
Kupované jsou ok se správným receptem. Jen kupujeme už výhradně semolinové těstoviny mimo vlasových, které bývají vaječné a z běžné pšenice.

 


2x

Rozhodně je to poznat na chuti. Domácí fleky jsou nejlepší... připravuji je hned před zpracováním...

 

liska5

2x

Dělám málokdy, ale za nejlepší k zapečení považuji menší kolínka. Tam se ta polotekutá vaječná směs lépe zadrží v té pórézní těstovině. Výsledek je takový lehčí, není slisovaný...Domácí nudle si dělám občas, ale jen ty polévkové.


Proto se u lepších kuchtíků šlehají bílky do sněhu, který ti vše pak nadlehcuje

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]