Záleží jak je kdo umí a jaké se koupí. Za mě třeba kupované vaječné jsou určitě lepší než kupované bezvaječné. A zároveň ty od babičky jsou lepší než jakékoliv kupované, co jsem zatím měl, ale šunkofleky jsou u nás takové rychlé sobotní jídlo, takže běžně fleky kupujeme.
Dobrý den, jsem pro kupované, vaječné těstoviny - jsou doma hned po ruce, jsou po uvaření měkčí než bezvaječné, je to bez práce a na kuchyňské desce je čisto. Ovšem, já bych rozdíl mezi domácí výrobou a kupovanými asi už stejně nepoznal (mamka dělávala jen domácí polévkové nudle) a navíc z těstovin mám nejraději kolínka (zapečená s kečupem a sýrem jsou super). Zdravím!
Já flíčky kupuji. Takové, které jsou jakoby pokroucené nebo mají na okraji kraječku. Klidně ale použiju i ty menší vrtulky. Z rovných flíčku je po zapečení taková jednolitá hmota. Ale z těch tvarovaných, je vlastně nákyp s vejci v mléce, lehčí.
Já všechny těstoviny kupuji, proto nemám šanci poznat nějaký rozdíl. Jen si myslím, že případný rozdíl se pozná jen u těstovin vařených. Tedy v polévce a u nudlí na sladko. Šunkofleky při pečení už chytnou chut uzeného a nějakého koření, už při pečení ztratí tu původní hladkost atd.
Tetička si do polévek dělala nudle a drobení. Ale už si na nějakou mimořádnou chut ve svém věku nevzpomínám.
Dělám málokdy, ale za nejlepší k zapečení považuji menší kolínka. Tam se ta polotekutá vaječná směs lépe zadrží v té pórézní těstovině. Výsledek je takový lehčí, není slisovaný...Domácí nudle si dělám občas, ale jen ty polévkové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.