Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Švestkova hrničkova buchta

Od: begi25® odpovědí: 7 změna:

Zdravím.Mám prosbu,Musím dodržovat stravovaní protože mám nadváhu.Často sem pekl šves.buchtu ale ted se ch ci zeptat.Musí se přidávat olej,a to my dělá vrásky.Dá se olej nečim nahradit anebo né.Použil bych špaldovou mouku,a cukr používam-Erithritol dava se do pečení.Děkuji za odpověd.

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Díky oleji nebo jiného tuku je pečivo vláčné. Třeba rohlíky nebo vánočka od pekaře, který tukem nešetří se dají jíst několik dní. Z velkovýrobny se rohlíky už druhý den jíst nedají, jsou dobré na strouhanku. Spíše než uvažovat nad cca 5ti lžícemi oleje na celý plech buchty, byste měl uvažovat, že té buchty nesníte hodně. Jen uspokojit chutě, ale nenajíst se, nenacpat se. A když už, pak už se zříci jiného jídla.

 


3x

Mně chutná takhle ovocná buchta (žádný olej):

3 vejce - rozšlehat mixérem do pěny

250 ml podmáslí

150 g ovesných vloček - rozmixovat na mouku

přidat med nebo datlový sirup - 4 lžíce

lžička prášku do pečiva

dát do/na docela tekuté těsto ovoce - i mražené (třeba ty švestky)

180°C 40 minut v troubě

 


2x
My používáme recept bez oleje. Takže to není problém.
Jde o takový ten základní recept. 2 hrn pol.mouky, 1 hrn cukru, 1 PDP, špetka soli. Smíchat suché a přidat 1 hrn mléka a 2 vejce. Oleje asi 4 polévkové lžíce PL. Ten jsem vynechávala. Na koláči nám nejvíc vyhovuje broskvový kompot. I čerstvé ovoce je příjemnější podušené, pro mne má pak lepší štavnatost a chut. Syna jsem učila, at udělá základní recept, koláč. Pak může měnit ingredience příště.
Místo ovoce jsme příště dali do těsta ořechy. 1 a půl hrnku. Ale tam se musí dát hodně oleje, jinak jsou řezy dávivě suché, u ovoce je to super i bez oleje. Ale mám raději víc upečený koláč, moc štavnatý se rychleji kazí a při nabírání je kašovitý. Stejně tak jinou mouku bych vyměnila až po pšeničné, abych měla sama porovnání. Jestli se tam 4 lžíce oleje do těsta pod ovoce dají nebo ne, to nepoznáte. Cukr mi třeba pro diabetika seděl bílý cukr ze stevie, chutnal jako klasický, byl z Kauflandu, změní se množství sladidla v receptu, a je dražší. Recept píšu z hlavy, snad je bez chyb. Samozřejmě na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Já bych ale věřila, že nestačí jen jídlo. Já jsem tělo zpevňovala dvěma cviky z jógy. I pro nastartování změny.
Asi důležitá poznámka. Tohle těsto se vlije na plech s vyššími okraji a těsto se srovná stěrkou. Není to koláč, který by se dal vyválet válečkem. Pak se poklade ovocem. Drobenku jsem nedávala, viděla jsem ji jako další cukr na koláči.

 


1x

Dobrý den.A není lepší,olej dát,třeba méně a holt snist buchty,kolik smíte,na kalorie,propočitat kousky?Zeptám se,používáte ted olej vůbec?Ten se totiž i musí používat,poněvadž kdyby né,některé vitamíny,vám tělo nenaváže,nepříjme.Pravda je tedy i to,že při redukční dietě,se moc olej tepelně zpracovaný,moc nedoporučuje,ale to hlavně u smažení.,spíše se do pokrmu přidá za studena a jen malé množství.Mohu se zeptat,mimo otázku,jak používáte jinak olej do jídel?

 


Každému kdo my odepsal moc děkuju.Skusím i vaše recepty.Oleju sem se vyhybal,ted vím male množstvi neni na škodu..

 


0x

Oleje do buchty můžete dát méně, než je uvedeno v receptu. Jen bude sušší resp druhý den už nebude tak skvělá. K jídlu to však bude. Více náplně vám tu vlhkost vykompenzuje.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]