Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer všichni, ráda bych udělala marmeládu z třešní a angreštu, jelikož se nám toho urodilo dost. Myslíte, že tato kombinace je vhodná? Ještě se zeptám, mám použít želírovací cukr, nebo jen kyselinu citronovou nebo jen obyč cukr? Nikde jsem totiž nenašla recept zrovna z těchto dvou druhů plodů a tak nevím. Děkuji
Tuto kombinaci jsem nikdy nedělala, ale vím, že angrešt sám o sobě želíruje velmi dobře. Proto bych želírovacího cukru dala méně, ale pro jistotu trochu ano.
Jen tak mimochodem, marmeláda se tomu říkat nemá, bez citrusových plodů to nesplňuje jakési podmínky . Bude to džem.
Ale já už několik let nedělám džemy, ale pečený čaj. Sice ho nenamažu na chleba s máslem, ale dávám to pod puding, do bílého jogurtu, zalévám vodou horkou i studenou. Mnohem větší využití! Jen by to chtělo přikoupit ještě jeden druh ovoce, jakýkoli. Plus pár hřebíčků, mletou skořici, citron. Na internetu je mnoho receptů. Já mívám základ z obou rybízů a angreštu. V příspěvku pod dotazem píšete, že "zkusíte". Zkuste i toto.
Dělali jsme doma marmeládu z třešní nebo višní v kombinaci s malinama. Angrešt (srstky) jsme zavařovali společně s třešněma do sklinek.
Angrešt musí být ještě hodně kyselý, takže nevím komu bude chutnat kyselá marmeláda. Já jsem takovou kombinaci ještě nejedl.
Pokud si vzpomeneš, tak napiš jaký byl výsledek.
Myslím že do marmelády používáme Gelfix nebo Pektin (ale nevím to jistě).
Já bych se té kombinace nebála. Zkuste trochu v kastrůlku, at trefíte vhodný poměr a kolik cukru. Ségra dělá džem Merviš - meruňky višně. To mi chutná. Jedno bývá mdlejší, druhé ostřejší. Ja zas kompoty hrušky - jeřabiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.