Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Marmeláda z třešní a angreštu

Od: komik odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer všichni, ráda bych udělala marmeládu z třešní a angreštu, jelikož se nám toho urodilo dost. Myslíte, že tato kombinace je vhodná? Ještě se zeptám, mám použít želírovací cukr, nebo jen kyselinu citronovou nebo jen obyč cukr? Nikde jsem totiž nenašla recept zrovna z těchto dvou druhů plodů a tak nevím. Děkuji

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


5x

Doma jsme zavařovali třešně s angreštem. Třešně jsou mdlé a angrešt je pikantní. Bylo to moc dobré. Milovala jsem a stále miluji míchané kompoty. Já jsem přesvědčená, že marmeláda bude skvělá!

 


5x

Tuto kombinaci jsem nikdy nedělala, ale vím, že angrešt sám o sobě želíruje velmi dobře. Proto bych želírovacího cukru dala méně, ale pro jistotu trochu ano.

Jen tak mimochodem, marmeláda se tomu říkat nemá, bez citrusových plodů to nesplňuje jakési podmínky . Bude to džem.

Ale já už několik let nedělám džemy, ale pečený čaj. Sice ho nenamažu na chleba s máslem, ale dávám to pod puding, do bílého jogurtu, zalévám vodou horkou i studenou. Mnohem větší využití! Jen by to chtělo přikoupit ještě jeden druh ovoce, jakýkoli. Plus pár hřebíčků, mletou skořici, citron. Na internetu je mnoho receptů. Já mívám základ z obou rybízů a angreštu. V příspěvku pod dotazem píšete, že "zkusíte". Zkuste i toto.

 


0x

Dělali jsme doma marmeládu z třešní nebo višní v kombinaci s malinama. Angrešt (srstky) jsme zavařovali společně s třešněma do sklinek.

Angrešt musí být ještě hodně kyselý, takže nevím komu bude chutnat kyselá marmeláda. Já jsem takovou kombinaci ještě nejedl.

Pokud si vzpomeneš, tak napiš jaký byl výsledek.

Myslím že do marmelády používáme Gelfix nebo Pektin (ale nevím to jistě).

My už máme angrešt zralý, je moc dobrý.

 

komik

Právě že angrešt je už krásně žlutý a naše dvouletá dcera ho chodí pravidelně obírat, kdyby byl kyselý, tak by ho určitě nejedla ).

Zkusím z trochy a uvidím zda to klapne.

 

liska5

0x

Já bych se té kombinace nebála. Zkuste trochu v kastrůlku, at trefíte vhodný poměr a kolik cukru. Ségra dělá džem Merviš - meruňky višně. To mi chutná. Jedno bývá mdlejší, druhé ostřejší. Ja zas kompoty hrušky - jeřabiny.

liska5

Já kdysi zavařila i jahody s nasekanýma banánama, když bylo obojího hodně.

Loni jsem uvařila mery - smíchala jsem zbytek meruněk a zbytek rybízu. Myslím, že byla opravdu dobrá.

Letos jsme měli na celé zahradě meruňky jen na jednom stromě, mladé meruňce, která rozkvetla trochu později než všechny ostatní a přežilo na ní asi 20 plodů. Jinak všechno pomrzlo.

 

komik

Právě že vím, že třešně jsou mdlejší druh a je potřeba k nim dát něco pikantního, letos mi přijde vhod ten angrešt. Takže o víkendu zkusím a pak se podělím o zážitky -)

Já si myslím, že to bude moc dobré. Směsky dovedou příjemně překvapit.

 


0x
Marmeládu nebo dž
em?

 

komik

Dobrý den, tak se hlásím jak dopadla marmeláda z třešní a angreštu. Jedním slovem - vynikající. Chutově moc dobrá, sice se ze začátku v pekárně zdála moc tekutá, ale po vychladnutí ve skleničce už byla krásně tuhá a těšíme se na to, až si ji v zimě namažeme na chleba s máslem...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]