Nejste přihlášen/a.
Nevím jak je na tem české kuchyně na západě, ale naše moravská byla vyvážená poměrem práce k množství jídla. Moc si to nezdravě neidealizujte, protože si zapamatujete jenom vydatná jídla. Maso se nejedlo každý den, jenom na svátek (zahrnuje aji nedělu), jedlo se mnohem více ovoce. Syrnica, fazolové kaše, hrachové kaše, hanácké halušky, vlastně tvargle jsou oproti jiným sýrům relativně zdravé... I napačené nemuselo být tak nezdravé, třeba frgál je bez cukru.
Česká kuchyně není jen vepřo knedlo, ale taky třeba švestkové knedlíky. Je pravda, že obecně česká jídla obsahují hodně tuků a to zejména živočišných, ale aspoň zas nejsou přepálené. Navíc ty fast foody dělají vše z polotovarů a je to nacpané různými přísadami pro prodloužení životnosti, vylepšení chuti a pod, které nejsou vyždy hitem zdravé výživy. Takže já si raději dám vepřo knedlo než smažené kuřecí křidélko s hranolkama.
Moravák má pravdu. Jidlo/fyzická práce. Táta pracoval na jatkách, tedy, tenkrát, velmi těžká práce ve studeném prostředí, končetiny ledové a mokré. Doma, celý dům a zahrada. Byl puntiřkář. Když mamka upekla husu, táta se zhluboka napil sádla, výpeku. Prkénko, špek, podhrdlí, bůček, čerstvý chleba a česnek. Bezmasá jídla neuznával. Nikdy neměl problémy s chlesterolem a byl šlachovitý, ani kousek tuku na sobě. Je s podivem kolik muzikantů a herců, stále na trasách, hotely, stravování v restauracích a hospodách, cigarety, drogy, ženské. A dožívají se vysokého věku. Viděli jste, jaký výkon rockeři podávají na jevišti? A vo tom to je.
A kolik takových muzikantů a herců zemřelo ve 30, 40, 50 letech života? Spousty a někteří i dřív
Že se této branži dožili vysokého věku je spíše výjimkou než pravidlem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.