Nejste přihlášen/a.
A nevadí, když bude za tepla zpracovaná? Příloha...
Já mechanicky zpracovaná je prý lepší, ale asi o dost dražší...
potřebuju trošku zpomalit korna tě ní cév a žil, aby mi neprská céfka. Máme to asi v rodině... mám takový dojem že už mi občas prosakuji
tak díky za vaše tipy
Pohanka je nejlepší přes noc namočená, pak se vaří krátce. Jinak výborné jsou karbanátky z pohanky lámanky. Uvaří se na hustou kaši. Až zchladne, pak do ní vše, co do masa: vejce, najemno cibuli, česnek, majoránku, pepř a sůl, trochu strouhanky nebo mouky. Tvořit placičky a usmažit je na sádle.
Na cévy ještě: Mg- hořčík, vitamin B6, dlouhodobě E vitamín ráno nalačno. A taky česnek!
Máme zanášení tepen v rodě. Vyzkoušeno i nemžné třemi generacemi. Já mám 4 "profuky", 4 stenty a jeden bypass. A prd prd, slavný soude. Ani svěcená.
Pohanku? Proč ne, je to dobré a zdravé jídlo, ale s cévami to neudělá vůbec nic. Nejen pohanka, ale nikdo nic. Je to tak. Dokonce jeden MUDr. když psal anamnézu a já řekla, že jsem 100% abstinent, tak ptavil, že bych jednou za čas měla dát trochu alkoholu na roztažení cév. Od té doby dám občas malé pivo. To je jen na roztažení cév a trávení, na zahnání žízně, ale na zanášení to stejně nefunguje.
Žádný zdravotní limit EU neexistuje. Vejce sice obsahují cholesterol, ale proti tomu, který si tělo vyrábí samo, je to pakatel.
Vrabče, to je hodně velký nesmysl. Ty ženské, které hubly na vajíčkové dietě, ty by už musely být mrtvé. A zemedělci, kteří mají slepice, žijí na vejcích a ucpané cévy nemají. A v dnešní době? Opravdu vejce hodně málo. Vlastně to ucpávání, s tím bojuji víc jak 20 let. To by musely být vagony. Ráda vařím, vejci se opravdu neodbývám.
Neexistuje aktualne studie nebo expert, ktery by si dovolil doporucit vice nez 2 vejce na den pro ZDRAVEHO CLOVEKA. Jestlize chces oponovat, tak predloz dukazy. I v popularnich clancich najdes, ze 2 jsou bezpecna (cti, ze 3 a vic jsou rizikova).
Pro stare nemocne cukrovkare se obecne uvadi limit 1. Je to slozitejsi nez se zda, v kazdem pripade oficialni zavery jsou, ze i pro zdraveho konzumace vice nez 2 vajec denne (12 tydne) muze byt skodliva. Pokud mas problemy s cevama, tak asi zalezi zda si meris cholesterol, ale uvadi se ze pro obezniho cukrovkare muze byt i 1 vejce denne rizikove.
—————
Například nedávná metaanalýza 17 RCT zjistila, že lidé s vysokou konzumací vajec po delší dobu mají tendenci mít vyšší hladinu cholesterolu než ti, kteří konzumují vajec méně (24).
Některé studie však také uvádějí, že negativní souvislosti konzumace vajec mohou být výraznější, pokud jsou konzumována společně s dalšími potravinami s vysokým obsahem cholesterolu. Kromě vajec to mohou být například jogurty, sýry, tavené maso a smažené potraviny (25).
Všechny rozpory ohledně toho, jak přesně vejce ovlivňují hladinu cholesterolu a jakou celkovou roli hrají v riziku srdečních onemocnění a úmrtí, přetrvávají.
Trochu by měla pomáhat jablka, chřest, česnek, potraviny s luteinem (kapusta, špenát, zelí, paprika, mrkev, vejce). Obecně to chce omezit příjem soli a jíst více ovoce a zeleniny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.