Nejste přihlášen/a.
V radiu radili dívat se na stáří oleje, na to datum a kupovat ten nejčerstvější. Taky jsem kdysi hledala dobrý panenský. Tehdy mi vyšel MONINI, tuším italský a z Billy. Koupila jsem ten nejmenší. Mně teda nechutnal, i když byl v žebříčku kvality nahoře. Taky tu pachut nemusím. To bych fakt spolkla jako nepříjemnou medicínu.
Vyzkoušel jsem toho hodně.Tento je u mě zatím Top.V plechu.Hořkost tak akorát.Olej se krásně táhne jako med.Vyrábí a sbírají ho na Krétě mniši v nějakém klášteře.Žádná záhadná velkovýroba s označením EU.I cena je myslím v pořádku, zlatý střed.
U olejů je vždy nutné se dívat na aciditu ! čím nižší číslo tím lepší.Většina olejů nemá aciditu ani označenou...
10 nejlépe hodnocených evropských olejů tasteatlas.com/...
Nejlepší olivové oleje napříč Evropu (Itálie, Španělsko, Řecko) nobleandstyle.com/...
Osobně preferuji španělské pro příjemnější aroma.
Vic než třetina panenských oliv.olejů na našem trhu nesplňuje hodnoty.Právě kvalitní oliv.olej za studena lisovaný má mít onu hořkost a ž jemnou palčivost,tmavě-olivovězelenou barvu..Při koupi čtěte etiketu.Kupoval bych olej jen extra virgine plněný ne někde v společné evropské stáčírně,ale olej s označením místního původu, klidně Kréta,stáčený na Krétě jako příklad.V plechových krabicích bývá obyčejně kvalitní,no přesnou značku vám neporadím.Hořkost mi nevadí, mám ho rád lžíci oleje na talíř a namáčet si do ňej chléb,a samozřejmě do zeleninového salátu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.