Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Lze vyrobit nealkoholické pivo tím způsobem, že nechám klasické pivo odstát?

Od: matiseli® odpovědí: 11 změna:
Na jedné poradně jsem zaslechl, že z doplňku stravy typu tinktura někdo odstraňuje alkohol tak, že si požadovanou dávku doplňku nakape do skleničky s vodou večer a vypije ráno. Šlo by s pivem, případně i s jiným alkoholickým nápojem, udělat to samé? Tedy nalít při pokojové teplotě pivo z lahve do sklenice, nechat "odležet" na řekněme půl dne a pak vypít? Sníží se tím obsah alkoholu podstatně, nebo by byla potřeba mnohem delší doba?
Snad je otázka srozumitelná. Děkuji za odpověď

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


5x

U tinktury do rána vyprchá alkoholová vůně, to je všechno. Prostě tinktura zvětrá, neboli zoxiduje, a to samé se stane s pivem. U tinktury oxidací zmizí ta lehce alkoholová příchut, a pivo se stane nepoživatelnou tekutinou. Ale alkohol tam pořád bude.


Děkuji. To jsem potřeboval vědět.

 


4x

Ne, tímtu zpusobem uděláte akorát nechutnou břečku...takzvanou kozu

 


4x
Tohle samozřejmě funguje, ale ne ve sklenici. Místo do sklenice musíte to pivo nalít večer do sebe a do rána bude většina alkoholu pryč.
Jinak alkohol odstraníte tak, že pivo pivo budete ohřívat na cca 80 stupnů tak dlouho, až se všechen alkohol vypaří. Ovšem přijdete i o bublinky, takže šup s tím do sifonové láhve.
Pak nám napište, jak to dopadlo, sám jsem zvědav.

Tak tak, zahřát pivo na vyšší teplotu v nějaké široké nádobě, teplotu držet a počkat nejméně 12 hodin, aby pokles obsahu alkoholu byl významný, ale zároveň aby v nádobě nějaké pivo zbylo. Takový nápoj jistě bude chutnat, protože se bude jednat o nejdražší pivo široko daleko

 


4x
U piva současně s odpařením alkoholu dochází velmi rychle k oxidaci. A ta udělá z otevřeného piva břečku během hodiny. Nealko pivo se dneska vyrábí za pomoci kvasinek které umí zpracovat jen nejjednodušší cukry. Je to kmen LA 05. Pokud bys si chtěl vyrobit vlastní nízko alkoholické pivo. At víš co shánět. U nás ho ale zatím koupíš jen ve velkém balení pro pivovary. Na Slovensku se už ale dá sehnat i 11g balení pro domácí vaření.

 


2x

Takhle "odstátým" pivem se skutečně neopijete . Není nic jednoduššího, než to vyzkoušet a nemusí to trvat ani tak dlouho. Zkuste nechat stát pivo v půllitru třeba jen hodinu. Nebude to totiž k pití .

Obsah alkoholu se sice asi lehce sníží, ale bude to prakticky nezměřitelné.

 


2x

Když necháte pivo odstát, pak z něho bude "rychlé" pivo". Uvidíte, jak rychle a často umíte běhat na wecko. Kupte si Birel, když už bez piva žít nemůžete.

 


1x
U piva to je úplná blbost, to bude naprosto nepitelná kapalina, u tinktury tomu nevěřím, že by se přes noc nějak dramaticky snížil obsah alkoholu.

Ale když by se tinktura nechala odstát třeba celý týden, tak už rozdíl bude, že?

 

30.04.23 07:38

1x

Ne!

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]