Nejste přihlášen/a.
Nějak se mi začíná kazit nebo sesychat česnek. Ještě jde část zachránit, tak bych udělala pastu? Děláte někdo? Jaký je poměr, někde dokonce i s tukem ale spíš asi jen se solí? A aby nemusela pak být v mrazáku a chvíli vydržela. Díky za rady.
Já dělám jen česnek (namačkaný mačkačem) a sůl asi 1:1, ale té soli může být i víc. Nacpu to do malých skleniček (1-1,5dcl), pevně uzavřu a dám do ledničky. vydrží to roky, ale musím při vaření víc přemýšlet a nesolit předem.
Celé roky jsem nasypala do půllitru od piva oloupaný česnek, dolila olejem a vzala ponorným mixerem. Od oka. Když to bylo husté, přikápla jsem olej. A pak ve skleničce od jogurtu ve dveřích lednice vydržel hodně dlouho. V balíčku s dobrotami jsem dostala malou skleničku oleje a v něm nakrájený česnek. Ne příliš, ale pod maso a do slátů je to skvělé. Nic nemůžete pokazit. Stále lepší, než když česnek vyšeptá a zteří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.