Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Plynová trouba, jak na ní

Od: sarkina® odpovědí: 10 změna:

Koupila jsem si nový sporák, protože ten, co jsem měla 40 let klekl. No a od té doby jsem nic neupekla. Trouba prostě pálí-připéká a u masa i vysušuje. Nevíte co s tím? Zdá se mi, že spodní kryt hořáků je jenom plech. Díky

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


7x
Mohla jste si poridit plynovy sporak s elektrickou troubou. Peceni mohlo byt lepsi.

A Vaše rada? Sice máte pravdu, ale tazatelka chtěla poradit se stávajícím stavem, nikoliv konstatovat, že mohla něco udělat jinak.

Nechápu, za co Vám kdo dal ty body.

olinl

Upřímně-co napsal clas je nejlepší z toho, co tu kdo přispěl. Rada ohledně pečení to není, ale co jsem chodil po opravách, tak lidé co přešli na plynovou troubu z elektrické si stěžovali na to samé co tazatel/ka. Jak napsal rádce magdon, dvě střešní tašky Bobrovky používalo spoustu lidí i moji rodiče+chce to vše vychytat.. Výhodou plynové trouby oproti elektrické je dopečení jídla při výpadku elektriky..

 


5x

Tož, když už máte plynovou doma, musíte se s ní naučit pracovat. Není dobře pustit plamen naplno. Lepší je tak napůl. Co jde, tak přikrývat. Dříve jsme dávali do trouby ještě jeden plech a dno, ale někdy díky tomu, pálila po stranách. Někdy se dával kastrolek s vodou. Toto všechno můžete odbourat, když se naučíte, jak vysoko má být plech nebo rošt s pekáčem a také regulací plamene. V tom vám moc oradit nikdo nemůže, protože u ní nestojí. Musíte to vychytat.

 

tj

3x
Máme elektrickou, která si po celou dobu pečení hlídá teplotu a v případě dosažení teploty vypíná topnou spirálu a zapíná znovu až když teplota zase o něco poklesne (standardní funkce každé elektrické trouby). Nevím ale jak je to s dnešní plynovou, protože mamka měla také starší plynovou troubu a tam jste neregulovali teplotu, ale velikost plamenu. Nikde žádný teploměr, nikde žádná regulace teploty, prostě teplota-styl-bajvočko. Pokud tedy nemá vaše plynová trouba nějakou automatickou regulaci plamene dle teploty, tak vy můžete na kolečku nastavit 180, ale otázkou je, jestli tam není třeba 210, protože možná chybí čidlo a automatická regulace, která teplotu ohlídá.

 


1x

Pamatuji se z dětství, když mamka pekla v plynové troubě koláče, dávala do trouby kastrůlek s vodou, aby nebyly vysušené. Co v ní upekla, bylo výborné, lze to vychytat, ale nic jiného si nepamatuji, jen ten kastrůlek s vodou. Vařím na plynu, ale troubu máme horkovzduch, to nemá chybu.

Anom také jsem to tam dělat. A troufám si říct, že je to obecně známá věc. Já jsem na to vyčlenil jeden plech, který místo na vlastní pečení sloužil na to aby v něm bylo trochu vody.

 


1x

Kdysi dávala moje babička na dno plynové trouby 2 střešní tašky "bobrovky". Tehdy byla elektrická trouba docela vzácností. Asi to nebylo jenom tím, ale nikdy jsem od té doby nejedl tak dobré buchty, nebo dorty.

 

asd1

0x
El. Je lepší. Plyn musíš ocurat,na dno cihlu/ dlazdici,pekacek s vodou atd.

 


0x

Musíte dát tu mřížku výš, na ni alobal, nepouštět naplno a hlídat. Taky je dobré to mít něčím přiklopené - pak to tak nevysušuje. Např. chleba jsem se na stará kolena naučila péct jen s přiklopeným druhým plechem.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]