Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Histaminová intolerance

Od: miho89* odpovědí: 15 změna:

Ahojte,

diagnostikovali mi histaminovou intoleranci. Jsem z toho neštastná, chodím po obchodě a přemýšlím co vařit, co jíst. Podle doktora bych měla najet na bezhistaminovou dietu alespoň na 14 dní a poté postupně zařazovat ppotraviny a zkoušet, které mohu a které mi dělají problémy.

Prosím, je tu nědko se stejným problém? Jaká je vaše zkušenost a lze to vyléčit?

Díky moc za každou radu!

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5

0x

Půjčte si knihu Dr. Amy Myers Autoimunitní řešení. Kupovat asi ne, Stojí skoro 400,- , má ale 400 stránek. Pro Vás tam toho je příliš. Vám stačí hlavně str. 188 - 194. Je tam, co jíst a co vynechat. Autorka sama bojovala s podobnými problémy. Rozhodla se vynechat toxické a zánětlivé potraviny, jako alkohol, průmyslově vyrobené potraviny, cukr, mléko, uzeniny, lepek, konzervy, ztužené tuky, limonády, chipsy,... Ty recepty je pro našince těžké dodržet, je tam více neznámých ingediencí, ale ta podstata tam je. Prostě zbavit tělo i prostředí toxinů. Jíst jednoduše, zdravě, čisté a čerstvé jídlo. Více pít čistou vodu, místo kafe zelený čaj,

 

petrm

0x

Psal jsem tady stejný dotaz asi před týdnem, ale moc jsem se toho nedozvěděl.

poradte.cz/...

Asi 6 let bojuji s různými problémy, hlavně střeva, nosní dutiny, bradykardie, špatný spánek... Absolvoval jsem mnoho vyšetření, ale všude jsem se dozvěděl, že vše je v pořádku. Loni mě obvoďák poslal na psychiatrii (psychosomatický původ problémů), tam mi předepsali antidepresiva, po nich jsem dostal horečky a když jsem jim to řekl, tak se divili. Před 2. měsíci po podrobných laboratorních testech lékař konstatoval histaminovou intoleranci a řekl, že je toho plný internet, at si to přečtu. Píši si každý den vše, co jsem snědl, ale moc moudrý z toho zatím nejsem. Na problémy se střevy mi lékaři radili kysané zelí, jogurty, kefíry, ale mám pocit, že právě po nich se stav zhoršuje. Hlavně mi je divné, že jsem celý život žádné takové problémy neměl, až teď po 60. letech.

miho89*

Ano, také jsem dříve na střevní problémy se snažila zapojovat hodně kvašených a probiotických věcí - a právě jsem se dočetla že ty by se na histaminovou intoleranci neměli přijímat. Možná důsledek vašeho zhoršení po jejich konzumaci.

liska5

To zhoršení by mělo být přechodné a vlastně žádoucí, protože siganlizuje odléčovací reakci. Odchází toxiny, tlačí se i do pleti, sliznic, i dutin..Taky ten střevní mikrobiom se přebudovává pomalu, takže to chce trpělivost. Pak je potřeba jen více pít /čistou vodu, ideálně s troškou jablečného octa/, a vydržet zdravě se stravovat, hodně se pohybovat přírodě a zklidnit psychiku. A že až po 60? Každý jsme jinak naprogramovaný, ale obecně se zpomaluje metabolismus, hodně se podepisují nasbírané stresy a starosti, ale i vedlejší účinky dosavad braných léků.. I tu stravu nelze brát podle jednotné šablony, je hodně napsáno o stravě podle krevních skupin - a má to logické vysvětlení. Taky je důležité prostředí, kde se často zdržujeme. Myslím tím i geopatogenní zony, plísně, kvalita vody a vzduchu / tam stačí nový koberec nebo nábytek a je problém.

liska5

Jestli kefír a kyselé zelí, tak s odstupem od sebe - dopoledne jedno, odpoledne druhé. Pokud by to i tak vadilo, tak probiotika z lékárny a brát je podle návodu. Jestli si to dlouho píšete, to už musí lézt na nervy, a snad i z toho zpětně máte problémy. Vyhledejte dobrého nutričního /výživového/ poradce/ a proberte to s ním. Ideálně podle referencí. Než takhle po laických poradnách zkoušet různé detoxy a diety a těmi experimenty si třeba i škodit.

 

liska5

0x

Čekám reakce. Myslím že rychlá a razantní změna není nejlepší nápad, ale zkusit nejdřív dodržet dvě zásady, které Vašemu trávení a potažmo tělu odlehčí. Samozřejmě apriori vynechat všechny průmyslově vyráběné potraviny. První zásada: dělená strava. Jíst pouze maso a zeleninu a nebo přílohu a zeleninu. Jde o to vyvarovat se současné konzumace bílkoviny / maso, vejce, ryby, sýr/ a sacharidů / brambory, rýže,těstoviny, knedle, pečivo/. Druhá. vynechat mléko, nebot je to nejčastější alergen. A tak fungovat aspoň měsíc a pak zhodnotit, zda je mi lépe.

Já osobně bych postupovala ještě zároveň s preparáty Energy podle pentagramu v nízkých dávkách. A seřadila bych je podle ročních období. To ale vysvětlím, až pokud se ozvete.

 

jj*

0x

Dobrý den,

dcera trpí histaminovou intolerancí asi 4 roky. Když si přečtete seznam potravin, které byste neměla jíst, skoro žádné nezbydou. Ale není to tak zlé. Jak Vám radí lékař, chce to vyzkoušet. Každému vadí něco jiného a každé tělo reaguje jinak. Dcera, když sní něco, co jí vadí. Reakce se objeví (zhoršená plet, bolest břicha), ale nic život ohrožující. Dcera už ví, co jí nedělá dobře a hlídá si to sama. Je toho dost, co vynechává, ale všechno nedodržuje tak striktně. Třeba sladkosti jí nadále, stejně tak bílou mouku.

Myslím, že vyléčit se to nedá. Vlastně to ani neléčí žádnýma lékama. Bere pouze léky na snížení reakcí (na alergii a vitamín D). Diagnostikovali jí to v pubertě.

petrm

Mám velké problémy se střevy, stále zácpa. Původně mi lékaři radili kysané zelí, jogurty, kefíry, probiotika. Několik let jsem se o to snažil, ale výsledek se nedostavil. Napodzim mi lékař sdělil diagnózu histaminová intolerance a řekl, at si informace najdu na internetu. Když jsem si přečetl, které potraviny to mohou způsobovat, zjistil jsem, že bych neměl téměř co jíst. Tak jsem zvolil metodu, že jsem zatím vyřadil kysané zelí a banány, omezil jogurty a kefír. Přesně si píšu, co jsem kdy jedl a jak se potom cítil, ale po měsíci a půl z toho nejsem moc moudrý. Když mi je hodně zle, podívám se, co jsem předtím jedl, ale zjistím, že stejné potraviny mi jindy problém nezpůsobily. Zjistil jsem, že na střeva mi pomáhá dát si večer pivo, ale někdy mi je další den hodně špatně. Prostě mám pocit, že kvůli stále ucpaným střevům se mi v těle hromadí něco, co škodí. Přitom kolonoskopie ani gastroskopie žádný problém neodhalila, projímadla nefungují.

liska5

Každý jsme jiný, ale snad všem prospívají střevu kroupy /i játrům/. Tak je vařím často. Naopak mnoha lidem vadí mléko. Někteří si to ale nedávají do souvislostí třeba s průjmy nebo záněty žil. Mléko mi přes noc zalepí pusu, i když si dám večer jen malý šálek kyšky.

okolik

Petře jaký tip projímadel jste testoval? Jak jste na tom s pohybem - sedavé zaměstnání.

Zkoušel jste Křemelínu? Lactulozu? Lactuloza zabírá u zvláště úporných spastických stavů.

Graphites AKH způsob dávkování 2-2-2

Vitestin podívejte se v prodejně zdravé výživy, připadně v bylinkovém obchodě.

kk2

které byste neměla jíst, skoro žádné nezbydou

jo a ještě horší je souběh víc diet, typu musím jíst tohle kvůli draslíku, ale zase to nesmim kvůli DNA. Už nevím, kdo mi to říkal, že má asi tři různé diety a když vezme průnik těch tří množin, co smí jíst, tak zjistí, že nic, takže ve výsledku jí všechno (s výjimkou toho, co mu nedělá dobře). Myslím, že to byl stejnej člověk, kterej důsledně nesolil, protože mu to doktor zakázal (možná kvůli ledvinám) a pak měl nedostatek nejen draslíku ale i sodíku. A něco podobného s dalšími. Ony ty lékařské zákazy jsou naddimenzované, protože se primárně počítá s jejich nedodržováním.

Taky jsem měl kolegu (ani nevím, kde je mu konec), který měl DNA, a prý mu doktor zakázal věci, které vůbec nejí (luštěniny, čokoláda apod.) teda z větší části (protože na DNA se nesmí skoro nic).

Asi to chce opravdu vyzkoušet. Já jsem naštěstí ještě pořád relativně mladej, takže takové problémy zatím nemám a myslím si, že jsem zdravej (možná jsem jen špatně vyšetřenej pacient), ale vidím kolem sebe různé věci. Nehledě na to, že co jsem začal jezdit místní MHD tak se dozvídám leccos.

okolik

Sousedku v předvánočním RZ čase narychlo odvezli na proktologii za 5 minut 12.. Pobyla přes víkend fyziologický roztok v infuzi.

Doporučení lékařem do stravy jogurty a více tekutin.

Samozřejmě bez úspěchu.

Propuštěna v pondělí a v čtvrtek opět problém. Už na rady nebere zřetel. Kdysi jí pomáhaly švestky, blumy, kiwi, přezrálé meruńky, jablečný kompot se skořicí doma zhotovený čerstvý. Nyní už ani to ne. Pórková polévka funguje u ní. Zelená zelenina jako např. řapíkatý celer, špenát a pod.

liska5

Kk2, Vy jste to krásně popletl. DNA máme všichni v buněčných jádrech, to je dezoxyribonukleová kyselina /acidum/, nositel dědičných vlastností.

Ale Váš kolega měl dnu. Dna je nemoc, zvaná též pakostnice. Metabolické onemocnění, kdy se v kloubu /nejčastěji palce u nohy/ ukládají soli kyseliny močové. Bývala považována za nemoc bohatých, jelikož se cpali hodně masem, o jehož metabolity se hlavně jedná

liska5

Teď jsem se sekla zase já: deoxyribonukleová...

 

liska5

0x

Teď mne napadla výstižná knížka: MUDr David Frej: ZÁNĚT skrytý zabiják. Tam si vyberete svoje kapitoly. Na str.150 máte např. pyramidu protizánětlivých potravin.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]