Zdravím vás. Nedávno jsem začala mít problém s kořeněným jidlem. Kdykoliv si dám nějaké kořeněné jídlo at je to jakékoliv, mám strašné návaly horka v obličeji a taky v očích trvá to i celý den,nevíte co to může způsobovat? Alergie nemám.
Teď vystopovat, jaké koření /případně kombinace/ to dělá a vyhýbat se mu. Znám lidi, co nesnesou pepř. Jiní se zpotí po zázvoru. Ve směsích bývá přidán Glutamát- zvýrazňovač chuti. Z toho prý dokáže bolet hlava při častém používání.
Jsou potraviny co organismus zahřívají a potraviny které ochlazují. Pokud se jedná o koření zahřívající, je to normální. Po garam masala mi je taky teplo, po citrusech naopak zima.
okolik
Pb právě vytahuji kadeřábek chipsy z trouby. Naložené Garam masala, Cajenským pepřem, solí v olivovém oleji.
Jedno je dobré vědět, že alergie na cokoliv se nám může objevit kdykoliv. K alergiím míváme většinou dědičné sklony. Často ji pak vyvolá nějaká nemoc, stres, vyčerpání, ale i přetížení léky a nevhodnou stravou. Když se sejde více takových faktorů, tak se neškodné koření projeví, jako alergen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.