Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz zbyly mě ořezané vařené kůže od Ovarového kolena, maso jsem zbytek zamrazila, ale jak spotřebovat ty zbytky kůže, dá se do něčeho přidat? Třeba do mletého na karboše? Nebo jinak? Opravdu nevím, je mi to škoda vyhodit. poraďte mi.
Proč jste ořezávala kůže z kolena? Vaří se to všechno pohromadě, nejlépe v papiňáku. A jí se to dohromady. To tučné a kůže dodávají ovaru vláčnost, líp to klouže do krku. Jíst jen libový ovar - to je jako dříví. Nezapomenout na hořčici a čerstvě nastrouhaný křen. U nás bude koleno dneska.
Jsme dva a ovar z celého kolene nesníme. Proto všechno, co zbyde, včetně tučného a kůží rozsekám nadrobno. Nemlít. Mám řeznickou kolíbku, ale jde to i nožem. K sekanině přidám trochu pomletých syrových jater, 1-2 namočené rohlíky, sůl, pepř, majoránku, česnek. Dobře promíchám a peču na pekáčku v troubě. A MÁM PREJT. Ten se dá sníst teplý s bramborami a zelím, nebo studený s chlebem. Nevyšeredí se nic.
Jenom pořád nechápu, proč koleno pitváte a odstraňujete kůže. Ty jsou tam potřebné. Celé koleno omýt a šup do hrnce. A to snad dokáže každá hospodyňka. Jaga.
Škoda, že nám to tazatelka zatím nevysvětlila.
Teď jsem ho sal taky do papíňáku, pak půjde do trouby, mám ho radši pečený.
Ale zeptám se ženských tady, jak dlouho ho vaříte, když se to přežene, tak je to takový suchý a tuhý,
Naprostý souhlas s Jagou. Jednou mě můj řezník seřval, kdo to kdy viděl vařit koleno, vyluhovat to nejlepří. Koleno se zásadně peče! Pravil. Tak jsem nasolila, pokmínovala, křížem kůži nařízla, na pekáčku podlila a do dost ztlumené trouby. Když bylo měkké, odkryla jsem, teplotu zesílila, dopekla do barvičy. Už nikdy koleno nevařím, pouze peču.
Já teda nevím, ale tazatelka nepíše, že by koleno ořezala před tím, než ho uvařila, protože se ptá, co má dělat s uvařenou kůží, kterou odřezala od uvařeného kolena. Asi nemají rádi tlusté. Já bych tu kůži samozřejmě snědla, kvůli tomu si přece to koleno kupuji, takže nevím co bych s tím kouskem kůže dělala, moc toho přece z jednoho kolena nebude. Ale kdybych tučné nejedla, tak já bych to dala zvířátkům. Kdybych doma žádné neměla, tak bych to položila někde venku, toulavé kočičky by to našly. Teda tady, kde bydlím já, zcela jistě.
Nu, já také kůži z vepřového ovaru nejím, libové maso mi chutná. Takže já pro změnu nechápu ten ostentativní údiv, co je tazatelka za divného člověka.
Kůže doporučuji zpracovat podle nějakého asijského receptu, ti milují tučné a kůže i chrupavky, dělají z nich spoustu pokrmů. Lákavě vypadá uvařené kůžičky nakrájet na nudličky, do pánve (wok) dát koření (česnek, zázvor, pepř, papriku, trošku cukru, sojovku), do oleje, po rozvonění hodit nudličky, opéct do tmava a podávat s nějakým salátem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.