Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
slyšel jsem tuto poučku: Podle The Dietary Guidelines for Americans (Dietetické směrnice pro Američany) by sacharidy měly tvořit 45 % to 65 % vašich denních kalorií. Pokud tedy přijímáte 2 000 kalorií denně, mezi 900 a 1 300 kalorií by mělo pocházet ze sacharidů. To znamená 225 až 325 gramů sacharidů denně.
Předpokládám, že se tam mluví o komplexních sacharidech. Jak je to s těmi jednoduchými?
1.) Platí u nich, že čím méně, tím lépe? Nejsou to totiž jen sladkosti; jednoduché sacharidy jsou třeba i v mléku.
2.) Když si budu dopřávat hodně jednoduchých sacharidů, znamená to, že budu muset ubrat na těch komplexních? A pokud ano, jak zjistit, kolik přesně na nich ubrat?
Děkuji moc za odpověď(i).
PS: Prosím, ocenil bych, kdybyste mi odpovídali na mé otázky. Nezajímají mě odpovědi typu jezte intuitivně, každý to má jinak... (samozřejmě to ale napsat můžete)
Co je cílem tohoto experimentu? Hubnutí, nabírání svalů... každopádně podle mě je to zbytečné řešit a stačí se zaměřit, aby sacharidy, bílkoviny a tuky byly na běžných hodnotách a strava nebyla např na bílkoviny chudá. Důležitý je především příjem kalorií... samozřejmě čím méně jednoduchých cukrů (při hubnutí) tím lépe, ale žádný stres.
Není možné odpovědět jednoznačně. Tabulky se dělí na muži/ženy, počty kalorií jsou udávány na kilogram tělesné váhy, v úvahu se bere míra tělesné aktivity i typ spalování / trávení/, míra stresu... Pak jde o to, zda se to bude sledovat dlouhodobě. Osobně aktuálně přijímám hodně kalorií z ořechů, jindy zase více z pečiva, vloček, brambor, ovoce...Jen rozebrat ten ořech, kolik tuku, bílkovin, cukru a vlákniny, je problém...A zbytečný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.