Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zamražení zbylého guláše

Od: delina® odpovědí: 8 změna:

Běžně mrazím uvařená jídla do zásoby. Mrazím je hned po vychladnutí. Nyní se mi stalo, že jsme nedojedli guláš a druhý den již není v plánu. Mohu jej zamrazit i druhý den po uvaření, když nebyl ohřívaný a byl po celou dobu v lednici a tak ho uchovat na později? Nebo je lepší jej nechat jen v lednici a dojíst ho až 3 den nezmrazený? Četla jsem různé názory a nevím, podle čeho se řídit, aby byla konzumace bezpečná.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

spu

9x

Lze tak i tak.


Jde o to, že budu mrazit až druhý den po uvaření, což mnozí zavrhují.

vlastovicka

Běžně mrazím různé jídla, převážně polévky, ale mrazil jsem už i guláš. Ne vždy to mnrazím ještě v den kdy to bylo vařené a někdy na druhý nebo až třetí den a není s tím žáden oroblém pokud je to do zmrazení uchované v lednici. Po třeba půl roce nebo i déle je takové jídlo po rozmrazení a ohřáti dobré tak jako by bylo čerstvě uvařené. Pokud je to před zamrazením v pořádku a jídluschopné tak bych se toho mrazení vůbec nebál a klidně to zamrazil třeba i na druhý nebo třetí den. Mnozí to mohou zavrhovat, ale praxe ukazuje, že tomu nic nebrání. Lidí toho nakecají docela dost a vůbec bych se nedivil kdyby se našli i takoví kteří by nedoporučovali jídla mrazít a zavrhovali by to.

 

slap*

3x
Klidně ho můžete zmrazit, dělám to běžně.

 


3x

Ochutnejte a pokud bude chutnat normálně, klidně zamražte. Vydrží pak třeba i několik měsíců. Myslím, že konkrétně guláši den rozležení jen prospěje .

Mrazím prakticky cokoliv (mimo například brambor) a ne vždycky je to úplně čerstvé. Ještě nikdy jsem s tím neměl problém.

 


2x

Pokud byl v ledničce, tak klidně zmrazit i druhý den po uvaření.

 


1x

Klidně ten guláš zmrazte, vůbec nic se Vám nestane, i kdybyste ho mrazila až třetí den. Teda pokud by byl pořád v té lednici a nebyl zkažený. Oni dneska na internetu lidi vymýšlí koniny a všechno přehání. Pak ho ovšem po rozmrazení musíte sníst, nebo vyhodit. Podruhé už se jídlo nesmí mrazit.

Souhlas, ale i podruhé se, za určitých podmínek rozmrazení, může zmrazená potravina zmrazit. Využitělné zejména v případě, že třevba na kratší dobu nefunguje mrazák a potraviny se částečně rozmrazí.

A podle mne je možná i důležité, aby pak, takto dvakrát zmrazená potravina, tedy spíše konkrétní pokrm, prošla kratším prohřátím až na teplotu varu, čímž by se, případné bakterie, mohly ještě zničit. To je ale pouze můj názor.

nazeleno.cz/...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]