Nejste přihlášen/a.
Ananas na pizze (se sýrem) umocní chut sýru. Jen nechápu, proč je to pořád tak kontroverzní téma a proč to tolik lidí odsuzuje, aniž by to mnoho z nich vůbec vyzkoušelo. A ti samí lidé si pak jsou schopni mlaskat při kuřecím s broskví a sýrem, hlava mi to nebere. Ale názor taky nikomu nemůžete brát, zvlášt když ho může mít každý, kdo má do zadele díru
Máš štěstí, že děda není Ital, jinak by na tebe zavolal sicilskou mafii
Na originál Pizzu to samozřejmě nepatří
A teď se může dlouze diskutovat o tom, co je a co není originál. Snad jediné, co je přesně dané, je neapolská pizza. Každá oblast má nějakou "tu svoji" tradiční, stejně tak svoji tradici už bude mít i ta americká. A ananas na pizzu patří už dobrých šedesát let, nápad tuším pochází z Kanady.
Že Pizza pochází z kanady je pro mě novinkou Podle mě pochází z Egypta, Řecka a pak z Itálie.
Ananas NEPATŘÍ mezi tradiční recepty pizzy, tečka. To už tam můžeme zařadit i pizzu HotBee )
Tak ještě jednou a pomaleji. Ananas na pizzu patří už nějakých šedesát let a nápad pochází z Kanady. Oblíbenost si našla cestu prakticky do celého světa. Jak známo, tradice vznikají a zanikají stále, nejde jen o nějaké stovky let staré zvyklosti a nic jiného. Stejně tak zmiňujete, že původní pizza pochází například z Egypta, tedy je jasné, že i ta italská se původní nejspíš značně vzdaluje. Můžeme tedy říct, že na tradiční italské recepty pizzy se ananas nedává.
Správa pizza je taká, akú si spravíte. Je úplne jedno čo sa tam pridá, hlavne nech to chutí. Videla som už pizzu s nutelou, fazuľou, parenicou či kiwi, a predsa sa to volá pizza. Takže klasická hawai je pre mňa úplná lahôdka. Keby sme všetko varili a piekli len podľa pôvodnej receptúry, tak to by sme veľmi jedálniček pestrý nemali.
Btw, moja babka má tiež náhodou zo všetkých najradšej tú s ananásom Čiže kľudne ju dedkovi pripravuj častejšie, hlavne aby bol ananás fajný štavnatý a mäkký
Já teda vůbec nejsem proti všelijakým kulinářským experimentům, ale tohle bych teda nejedla. Nechápu, proč zrovna ananas na pizzu. V tom případě tam mohou být klidně třeba švestky, posypané sýrem. Nevím proč lidi blbnou.
Jo, a koukla jsem se na tu pizzu "hawai" a něco takového bych teda fakt nejedla.
A proč by ne? Někdo tam dá třebas tvarůžky. A jestli vás to irituje, tak se tomu nemusí říkat pizza ale třebas tenký koláč (i když ve Florencii jsem si dával krájenou pizzu solidní tlouštky). Ty zdejší rigidní představy jsou tvořeny několika málo kuchaři, kteří se asi nikdy nepodívali do pouličních prodejen v Itálii. Vždyt vaření je také o fantazii - hlavně my muži si rádi vymejšlíme něco co si myslíme že by mohlo fungovat.
Však ano. A tu pizzu jsem jedla už v době, kdy se ještě o takovém jídle v Čechách ani nevědělo. A měla jsem ji ráda a jedla jsem ji také právě v té Itálii. Ale už je to tak 40 let, takže možná, že dneska se "zbláznili" i tam, o čemž bych ale pochybovala. Ale mám tam pořád známé a tak se schválně zeptám, jestli se tam běžně prodává pizza s ananasem. Ale neirituje mne to, jen překvapuje a nejedla bych to. A to miluji sladko slané a pálivé, protože mám moc ráda exotická jídla, ale tohle by mi nechutnalo
Já tomu docela už i věřím. Ti Italové také nejsou pitomí a přišli na to, že když přizpůsobí své produkty chutím různých turistů, tak na tom jedině vydělají. Ale sami by to určitě nejedli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.