Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Lečo do mrazáku?

Od: kvetak odpovědí: 6 změna:
Dobrý den , mám víc leča a chci si ho dát zmrazit na jindy . Je to možné? Vím , že nejlepší je čerstvě udělané , ale je to možné?

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


5x

Není problém. Ovšem na rozdíl od předchozího rádce jej už NEPODL0VÁM, i tak je tam dost vody!

Jen doplní-samozřejmě jen "polotovar" tedy jen podušenou zeleninu (rajské a papriku na cibulce a trochu osolené. Pak se nechá roznmrazit a dokončit, přivest k varu , přidat vajíčko, někdo lžíci hořčice, nebo česnek..., dochutit..

 


3x

Pokud se lečo skládá jenom z dušené zeleniny, můžete jej dát do krabiček a zamrazit. Jestliže už je hotové k jídlu, jsou v něm vajíčka a uzenina, jedla bych ho klidně třeba 3 dny postupně, ale zamražovat už ne.

Základ na lečo dělám tak, že podusím společně rajčata a papriky, trošku soli. Pak dát do skleniček a 15 minut sterilovat. Když chci dělat lečo k obědu, na zpěněnou cibulku vyklopím skleničku zeleniny, posléze kostky uzeniny, zamíchám vejce, dosolím, dopepřím. Je to tak jednoduché jídlo, že je hotové za pár minut. Proto mi připadá zbytečné dávat jej do mrazáku. Lepší je hned sníst a příště zase raději udělat čerstvé. Jaga.

 

ben®

2x
Dobrý den, je to možné. Potom ho necháte rozmrazit (alespoň částečně), přidejte trochu vody a lehce povařte (michejte). Zdravím!

 


2x

V krabičkách úplně klidně.

 

idanova*

1x

Zdravím. Nemusí se jen zmrazit, lze si lečo i zavařit do několika skleniček. Ida

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]