Nejste přihlášen/a.
Myslím loupaný oves jako rychlojídlo, ne ho použít pouze jako součást...dát pár zrnek do směsi na chleba to ne. Někde se doporučuje, že je lepší loupaný oves, než oves vločky. Snad pro případný obsah plísní nebo nevím čeho co by se mohlo nacházet v oves vločkách, nebo tim že oves vločky jsou vlastně už zpracované něco a tenhle proces jim zkracuje životnost. Dá se loupaný oves jíst vařený s namočením předem, nebo jenom namočený, nebo klíčený taky? dá se z loupanýho ovsa lehce udělat doma vločky- třeba na ručním mlýnku nebo mixer zasucha,zamohra, ...děkuji
Vločky se nedají udělat ani v mlýnku ani v mixeru, to by se nadrtily.. Musí se mačkat. Oves se vystaví nejprve vlhku a pak suchu v sušárně, čímž dostanou vločky ořechové aroma. Pak se znovu navlhčí a musí se namačkat. Pokud byste je jenom drtil(a), musíte je stejně namačkat a vzniknou Vám menší vločky (viz Wikipedie). Vločky se dělají hlavně pro zvířata, kdy se vypouští to první vlhčení a sušení. A pak jdou přes velké mačkače, které se pohybují v cenách cca od 50.000 do 180.000 Kč.. Nevím, jestli existuje něco podobného v menším pro lidi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.