Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Loupaný oves a jeho možnosti

Od: motyl* odpovědí: 1 změna:

Myslím loupaný oves jako rychlojídlo, ne ho použít pouze jako součást...dát pár zrnek do směsi na chleba to ne. Někde se doporučuje, že je lepší loupaný oves, než oves vločky. Snad pro případný obsah plísní nebo nevím čeho co by se mohlo nacházet v oves vločkách, nebo tim že oves vločky jsou vlastně už zpracované něco a tenhle proces jim zkracuje životnost. Dá se loupaný oves jíst vařený s namočením předem, nebo jenom namočený, nebo klíčený taky? dá se z loupanýho ovsa lehce udělat doma vločky- třeba na ručním mlýnku nebo mixer zasucha,zamohra, ...děkuji

 

 

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Vločky se nedají udělat ani v mlýnku ani v mixeru, to by se nadrtily.. Musí se mačkat. Oves se vystaví nejprve vlhku a pak suchu v sušárně, čímž dostanou vločky ořechové aroma. Pak se znovu navlhčí a musí se namačkat. Pokud byste je jenom drtil(a), musíte je stejně namačkat a vzniknou Vám menší vločky (viz Wikipedie). Vločky se dělají hlavně pro zvířata, kdy se vypouští to první vlhčení a sušení. A pak jdou přes velké mačkače, které se pohybují v cenách cca od 50.000 do 180.000 Kč.. Nevím, jestli existuje něco podobného v menším pro lidi.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]