Nejste přihlášen/a.
To jsou jáhly /proso/, ty malé žluté kuličky. Mají na povrchu tukovou vrstvičku, proto se před varem spařují, aby se případný žluklý tuk smyl.
Pohanka jsou většinou hnědé trojhránky, co se zas namáčí přes noc, aby se nemusely vařit.
Co to tady vykládáte? Pohanka je hnědá, nebo taková bledězelená. Záleží na tom jakým způsobem byla vyloupaná. A nikdy nežlukne a skladovat ji můžete dost dlouho bez problémů. Rýžová mouka není žádný nesmysl a ti, kteří vědí na co ji používat, se asi nad vaším názorem jenom pousmějí. A hrášek a čočka, nejsou žádné bobuloviny, ale jsou to luštěniny. Máte v tom sakra zmatek.
Střídejte je. Jahelná a pohanková vedou v množství minerálů. Jahelnou dlouho neskladujte - obsahuje z nich nejvíce tuku. Špaldová má vlastnosti kvalitní pšenice, tak tu tam, kde chcete kynutí. Taky nejlíp slepí placičky. I chutově se všechny liší. Pohanková je asi nejvíc jiná. Ta má zase rutin na zpevnění cévní stěny. Chce to experimentovat. Třeba do palačinek pokaždé jinou + třeba kokosovou, at to má parádní chut. No a rýžová je asi nejvíc dietní, při průjmech např.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.