Naředěním mléka získáte naředěné mléko. Mléko se neskládá jen z tuku, jedná se o směs sacharidů, bílkovin a tuků, u polotučného mléka je část tuku odstraněna, vše ostatní je ponecháno, takže mléko stále chutná jako mléko. Naředěním naředíte vše a vznikne vám vodovaté mléko (což pro některé kuchařské účely nemusí nutně vadit).
Když to plnotučné mléko naředíte vodou a vypijete ho hrnek, tak vypijete poloviční dávku tuku, než kdybyste vypila ten samý hrnek plnotučného mléka. Sice nevím přesně o co Vám jde, ale mléko samozřejmě ředit klidně můžete. Já to tak také někdy dělám. Sice to bude chutově trochu jiné, ale mně to teda nikdy nevadilo. Nakonec to nemusíte dělat půl na půl, ale přiměřeně.
genehawkins - jistě. Část tuku se dle Vás asi odpaří, přeteče z hrnce nebo ho olize kočička . Když je napr. v jednom litru plnotucneho mléka x tuku, tak tam zůstane stejne množství x tuku i po přidání jednoho litru vody. Bude to vodnata mléčná tekutina, ale nebude to polotucne mléko. Ostatně @orion píše skoro totožné. Končím zbytečnou debatu.
Množství tuku v mléce se vyjadřuje v procentech. Pokud do 1 l mléka nalijeme např. 0,5 l vody, ve výsledné tekutině bude procento tuku (tedy jeho množství v 1 l) určitě nižší než v původním mléce. Rozhodně nebude stejné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.