Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jablka do bublaniny

Od: eleona odpovědí: 14 změna:
Dobry den, da se do testa na bublaninu nastrouhat jablko a nahoru klasicky jahody/tresne...?

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Nechápu, jak chcete dělat buchtu s jablky a navrch ještě třešně. Buchta s ovocem se obvykle dělá z piškotového těsta. Je to rychlé, němusís e ani vážit /hrnečky/. Navrch ovoce, jablka ale ne. Dávám meruňky, jahody, rybíz, borůvky. A želé.

Další buchta s jablky je závin /štrúdl/. Ani tam mi nesedí navrch třešně.

Udělejte bublaninu jenom se třešněmi. Nemusí to být piškot, může to být i kynuté těsto, třešně, navrch drobenku. Také se dají udělat balené buchty "honzovky" s třešněmi či višněmi. Špetku skořice.

A příště zase ten štrúdl. Obojí dohromady, to není dobrý nápad. Jaga.

Jaguško, také to nechápu.
Buď chci s jablky, tak udělám třeba štrůdl.
Když chci s jahodami nebo jiným ovocem, udělám piškotové těsto a navrch buďto čokoládu nebo želatinu.
Mezi to samozřejmě krém.

 


3x

Něco takového občas dělám. Mám recept na hrníčkové těsto. Je asi o něco hustší než klasické bublaninové a ovoce často nepropadne příliš hluboko. Jablka nestrouhám, ale zamíchám do těsta ještě před vylitím do pekáče. Jablka tam dávám, když jich mám hodně. Jindy tam zamíchám zmražené drobné ovoce, často přidám nasekané mandle, kandované ovoce. I ty jahody a třešně, pokud je mám, vmíchám do těsta a pak teprve celé vylévám do pekáče. Je to zkrátka těsto, do kterého se dá zamíchat úplně všechno. A protože je ovoce "všude", je to vláčnější.

 


3x

Jako vyzkoušet člověk může všechno, moje babička pekla v remosce buchtu, do těsta podle receptu patřila nastrouhaná jablka, ale nahoru už nedávala nic.

Já taky dělám buchtu se strouhanýma jablkama, je báječně vláčná a většinou jsem ji polila čokoládou.

Dávat ještě navrch jiné ovoce, je blbost. Jedno, nebo druhý.

 


3x

Já si myslím, že úplně klidně. I na piškotovou i hrníčkovou-olejovou buchtu úplně v poho. Raději bych jablíčka nakrájela než nastrouhala. odkaz

 


2x

Dá se udělat buchta s nastrouhanými jablky do těsta. Je moc dobrá, vydrží dlouho vláčná. Ale na ni už se ovoce nedává. Jen ji stačí pocukrovat a nebo na ni udělat čokoládovou polevu.

 


2x

eleono, už jste někdy pekla hraběnčin koláč, když máte dost jablek? Mám pocit, že je i jednodušší, než třeba bublanina. A budete za cukrářskou hvězdu. Místo másla lze použít Heru. RECEPT


doplněno 20.03.22 08:55:

Hraběnčiny řezy miluji i s jiným ovocem, než jsou jabka. Skvělé jsou meruňky, lesní plody, rybíz, angrešt a v nejhorším i švestky. Když už není v mrazáku, koupím.

liska5

Jo, jo, hraběnčiny řezy. To jeden čas / 80.léta/ hodně letělo.

 


2x

Já nevidím žádný důvod, proč by to nemělo jít. Dělala jsem i mrkvovou buchtu s ovocem nahoře, tady místo mrkve budou jablka. Zkuste to - uvidíte, jak to bude chutnat. Alespoň budete mít novou zkušenost.

Ale zrovna jahody nahoře moc ráda nemám; podle mě by byly lepší spíš ty třešně.

 


0x
Ahoj.
Správná bublanina se dělá z piškotového těsta.
Tam jablka nepatří.
Za další, píšeš "nahoru dát jahody, třešně."
Kam nahoru?
Těsto je řídké, čili to ovoce se prolíná s ním, je v něm.
eleona

Pojmenovala jsem to spatne...myslela jsem, jestli by sla udelat buchta s nastrouhanymi jablky v teste, na kterem by bylo ovoce

Jaké těsto, konkretizuj prosím.

 

liska5

0x

Strouhaná jablka jsou jako bláto. Taky bych je nakrájela na kostičky, obalila ve skořic. cukru a pokládala na těsto jako jiné ovoce do bublaniny. Mezi to i třeba vlašáky a rozinky. Není zbyteční ještě nahoru jahody? At to má jen tu jablkovou chut.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]