Nejste přihlášen/a.
Nejjednodušší je klasická hrnková buchta, má mnoho variant, může se na ni naklást ovoce, nastrouhat jablka a posypat drobenkou, část mouky nahradit sekanými ořechy nebo mákem, mléko nahradit jogurtem nebo tvarohem... Upečete tak velkou, jak potřebujete, jen přiměřeně přidáte nebo uberete vejce, jinak podle velikosti hrnků. Dělávám třeba jen do koláčové formy s ovocem a drobenkou a k dávkování surovin používám 1,5decové skleničky.
Já teď hodně často dělám banánovou. Dávám si do ni ořechy, rozinky naložený v rumu někdy i sušené ovoce. Je rychlá a mňam.
Není to drobenkový? Ten se dělá tak, že máslovou drobenku ze 2 hrnků polohr.mouky 1 másla, hrnku cukru a 1 prdopeče rozprostřeme na plech. Na to rozetřeme tvarohovou náplň ze 3 tvarohů v níž je vmíchané vajíčko /bílky na sníh/ , citron kůra i štáva, rozinky a cukr a vanilk. cukr. A navrch opět nasypeme drobenku. materiál se speče. Řezy se krájí po vychladnutí.
+ ještě: Do 3 tvarohů plnotučných 3 vejce a šálek mléka a půl hrnku cukru, rozinky...Ale je to spíš zákusek, než snídaňovka. Tam bych šla do kynutých koláčků.
Na snídani, žádná láce. Když zůstane z neděle, pak nic proti. Maminka dělávala tvarohový křehký koláč. Těsto nahoře a těsto dole a uprostřed úžasný tvaroh. Ale když si to spočítám 4 tvarohy + 1 máslo + vejce, odnechce se mi. Nechutnalo by mi to. Můžu si to dovolit, to zase jo, ale všechny ty díry v kolenou mě rozbolí, jenom těmi počty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.