Nejste přihlášen/a.
Mám doma kartón mléka, ale nejsem schopen jej vypít, ale kdyby to byl kefír tak už jo.
Můžu přimícháním kefíru to mléko nějak zakysat?
Houbu nemám.
Sežeňte si Tibetskou kefírovou houbu, ta přepracuje i krabicové mléko na výborný kefír, ale samozřejmě ne zkažené.Mívají to ve zdravé výživě, u nás v Makrovegetu.
Já myslím, že teoreticky by to šlo. Samotné krabicové mléko vám neskysne protože je ošetřeno UHT metodou tudíž neobsahuje žádné bakterie, ale kefír ze své podstaty mléčné bakterie má (je "jen" pasterizován) a tedy smícháním by tyto mohly kysání vyvolat.
dlouho si připravuji kyšku přidáním koupené kyšky do krabicového mléka.Jen se tento postup nedá opakovat s kyškou už dřívé mnou vyrobenou.Na injektáž se musí vždy použít čerstvá kultura.Ve vzduchu je totiž mnoho bakterií,které se namnoží společně,a dalším koloběhem se některé mohou namnožit nežádoucí.
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.