Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak vyuzit stare pecivo

Od: poll odpovědí: 13 změna:
Dobry den, jak vyuzit stary chleba nebo kaiserky (3dny)? Z chleba delam jinak vzdycky topinky, ale ostatni pecivo vyhazuji. Da se jeste nejak vyuzit treba zapect nebo tak?

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

pb®

14x
Nevím, co je to staré pečivo. Nakrájený chléb a rohlíky jdou do mrazáku a tahám to po jednotlivých kusech. Kaiserky atd. nestihne ztvrdnout, nekupuju ho moc. Jestli náhodou něco ztvrdne, spotřebuju to na strouhanku nebo to zkrmím slepicím.

 


7x

Rohlíky i kaiserky semelu do strouhanky, chleba po vysušení dávám králíkům .

 

jabraka*

7x

Pečivo nemáme nikdy staré.Chleba na poloviny ukládáme v sáčcích do mrazáku.Půlka se ve dvou dobře sní.Pokud zbude kůrka,patka,sní se s polévkou.I další pečivo se ukládá do mrazáku,jeden rohlík se vloží mv sáčku do MW na 10 - 15 sec.Koláče,knedlíky ,vše.Do odpadu během dvou měsíců šlo jen to,co na zem upadlo.I když nějaké jídlo odepíšu,jde do kompostu.Nebo se pošle dceři slepicím.Prostě u nás nejde žádné jídlo do popelnice.Jde to zorganizovat i v jiných rodinách.

¨JABRAKA

 


5x

Dělejte si tousty. Jdou i z chleba a není poznat, že jsou starší

 


5x

Chleba i pečivo se dá obalit v rozšlehaných vejcích se solí a pepřem, případně i strouhaným sýrem, osmažit a navrch dát kečup/hořčici, zeleninu podle chuti.

Když žemle obalíte v čistém vajíčku, mohou být i nasladko - džem, ovoce. Taky z nich můžete vyrobit žemlovku.

Jinak oboje lze i tvrdší nakrájet na kostičky - chlebové opéct v tuku jako krutony do polévky, salátu a pod., žemlové do normálních knedlíků nebo uvařit třeba špekové.

 


5x

Starší pečivo nakrájím na kostičky a usuším. Uschovávám ve větší dóze. Používám na karlovarské knedlíky, nebo osmažím do polévky, do nádivky, nebo postrouhám na strouhanku.

 


3x

Málokdy mi něco ztvrdne. A pokud ano, tak k polévce téměř vše i hodně tvrdé.

 

strouhanka

3x

Když na to vyhazování máte, je to prostě jen Vaše věc. Já sdělám takto:

1/ Rohlíky, housky - na topení usušit a pomlít na strouhanku. Ta se hodí vždycky. A když jí mám třeba někdy hodně, dcera si ráda nějakou vezme. Kdo holduje žemlovce, udělat ji ze zbylého pečiva. My ji moc ale nemusíme.

2/ Chleba - krajíčky obalit v rozšlehaném osoleném vajíčku, osmažit na pánvi. Pak hořčici, nakrájenou cibulku, plátek rajčete - prostě, co kdo rád. Říkáme tomu "vaječné topinky". Vnoučata vždycky říkala "žízek." A moc jim to chutnalo.

A to, co zbyde? Usušit, dát rodičům, příbuzným, známým pro slepičky. Třeba dostanete za to pár domácích vajec. Házet jídlo do popelnice je ta nejhorší prasárna. Vždycky se najde nějaká pusa, huba, tlama nebo zobák, který to zpracuje.

 


1x

Suché rohlíky na strouhanku, usušené krajíčky chleba + skořápky od vajec posílám paní, od které máme domácí vejce.

 

sametka

1x

Pár dní staré pečivo dám na pařáček a teplá pára dodá pečivu vláčnost.

poll
Vyzkousim! Dekuji za tip

 


1x
Nakrajet, ususit na strouhanku, hotovou rozhodne nekupuju

 

idanova*

0x

Zdravím. Staré kaiserky nebo rohlíky můžete nakrájet na kostičky, upéct chvíli v troubě a pak použít jako krutony do polévek, zeleninových salátů... Ida

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]